18-jarige man in Pattaya gearresteerd wegens verkoop van illegale wapens

PATTAYA:- Een 18-jarige Thaise man werd gearresteerd en beschuldigd van het verkopen van illegale wapens in Pattaya. Onder de titel ‘Oat Pacha (Oat Graveyard)’ verkocht de vermeende wapenhandelaar de vuurwapens online voor 15,000 baht.

Volgens de  politie van Pattaya maakt deze arrestatie deel uit van harde aanpak van illegale vuurwapens, in lijn met de campagne van de nationale politiechef. Deze inspanning komt na een recente schietpartij op een winkelcentrum in Bangkok, uitgevoerd door een 14-jarige Thaise staatsburger.

Het onderzoeksteam stond onder leiding van Pol. Luitenant-kolonel Kritsada Wan ontdekte dat een Thaise persoon die de bijnaam “Oat Pacha” droeg via Facebook illegale vuurwapens verkocht in de omgeving van Pattaya. 

Vervolgens namen ze contact op met de verdachte om de persoonlijke aankoop van één wapen voor een prijs van 15,000 baht te regelen. De agenten zouden een ontmoeting hebben met de verdachte in een appartementencomplex in Zuid-Pattaya.

Toen de afgesproken tijd aanbrak, arriveerde Oat Pacha op een motorfiets bij het condominium, waar hij zijn arrestatie onder ogen zag. Geconfronteerd met bewijs van chatgesprekken met de undercoverpolitie op zijn telefoon, bekende de verdachte dat hij het bestelde vuurwapen had verborgen in zijn woning in Soi 2 in Pattaya Zuid.

De politieagenten gingen vervolgens naar de locatie en vonden een zelfgemaakt pistool van kaliber .38, dat ze als bewijsmateriaal in beslag namen.

Khun Oat Pacha, wiens echte naam door de politie werd verborgen, beweerde een pistool voor 12,000 baht te hebben verkregen van een persoon genaamd Prea. Aanvankelijk werd hij beschuldigd van ongeoorloofd bezit van een vuurwapen. 

De politie van Pattaya heeft verklaard dat zij verder onderzoek zullen doen om de door de verdachte genoemde persoon te lokaliseren.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!