Het Thaise leger wil het aantal generaals met 25 procent gaan verminderen

~EEN ANDERE KOERS VAREN~
(Het op een andere manier proberen)

BANGKOK:- De Thaise strijdkrachten willen het aantal generaals in hun gelederen tegen 2029 met 25 procent gaan verminderen.  Het aantal generaals in de drie takken van de strijdkrachten wordt momenteel geschat op ongeveer 1.400.  Volgens het ministerie van Defensie dienen 400 generaals in het leger (RTA), 250 in de marine (RTN), 190 in de luchtmacht (RTAF), 250 in het hoofdkwartier (RTARF) en 300 in de minister van Defensie. 

Volgens generaal-majoor Teerapong Pattamasingh Na Ayuthaya, de plv.  woordvoerder van RTARF, gaat het aantal generaals geleidelijk verminderd worden.

Daarom moet de oprichting van nieuwe hooggeplaatste eenheden die ten minste een tweesterrengeneraal aan de top nodig hebben, worden uitgesteld, terwijl overtollige eenheden worden opgeheven.  Bovendien was het leger twee weken geleden overeengekomen dat de aanstelling van experts, specialisten en speciale experts, die normaal gesproken de rang van generaal hebben, zou worden teruggeschroefd.  

Als deze hoge functionarissen met pensioen gaan, worden ze niet vervangen.  De woordvoerder van het ministerie van Defensie, Khun Kongcheep Tantravanich zei dat de inkrimping van de strijdkrachten al was begonnen toen het kabinet afgelopen juni civiele tewerkstelling bij het ministerie van Defensie goedkeurde.  Volgens deze regeling krijgen degenen die door het leger zijn gerekruteerd om op bepaalde gebieden te dienen, zoals geneeskunde, recht, boekhouding of administratie, geen militaire rangen meer.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!