Het Thaise kabinet verlengt officieel het nooddecreet tot eind juli

~ONDER HET JUK MOETEN DOORGAAN~
(Zich aan andermans macht moeten onderwerpen)

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft gisteren, 25 mei 2021, besloten om een ​​voorstel van het Centre for Covid-19 Situation Administration, afgekort het CCSA, te accepteren om het nooddecreet om het Covid19 Coronavirus te beheersen officieel met twee maanden te verlengen, tot 31 juli.

Het nooddecreet is nu al meer dan een jaar van kracht en geeft de regering veel meer autoriteit om regels en beperkingen in te voeren voor wat de Thaise regering zegt ter bescherming van de volksgezondheid.  

Het nooddecreet staat ook strenge straffen en doeleinden toe, ver boven de normale wet, voor degenen die de geldende regels overtreden, zoals het verkopen van alcohol in restaurants of het verzamelen van sociale contacten.  Critici van het nooddecreet hebben beweerd dat het werd gebruikt om strafrechtelijke en politieke redenen, met name om oppositiebetogers in het verleden als doelwit te nemen.

De Thaise regering ontkent dergelijke beschuldigingen ten stelligste en stelt dat het nooddecreet alleen is bedoeld om het Covid19 Coronavirus te helpen beheersen, waarin het land momenteel tegen een grote golfvan infecties vecht, voornamelijk gecentreerd in en rond Bangkok.

Khu. Anucha Buraphachaisri, de woordvoerder van de Thaise premier Prayut Chan O’Cha, bevestigde gistermiddag de verlenging  aan de verzamelde Thaise pers.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!