Het Thaise kabinet verleent financiële steun aan ‘donkerrode’ bedrijven in de provincies Chonburi, Chachoengsao en Ayutthaya

BANGKOK:- Het Thaise kabinet heeft voor een reeks bedrijven en hun werknemers in de provincies Chonburi, Chachoengsao en Ayutthaya, die enkele dagen geleden door het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA tot een donkerrode zone werden benoemd, een hulppakket in het vooruitzicht gesteld.

De bedrijven die in aanmerking komen voor financiële steun van de overheid zijn o.a. de bouw, amusement, recreatieve activiteiten, hotels, restaurants, detailhandel, groothandel, voertuigonderhoud, transportactiviteiten, opslag, beheer en diensten ter ondersteuning van wetenschappelijke en technische activiteiten, informatie en telecommunicatie.

Deze bovenstaande bedrijven komen voor financiële steun van de overheid in aanmerking.

Werknemers die in een van deze bedrijven werken, ontvangen elk 2.500 baht plus 50 procent van hun normale salaris.  Het totale bedrag aan ondersteuning mag niet hoger zijn dan 10.000 baht en is slechts één maand geldig.  

Werkgevers krijgen elk 3.000 baht per werknemer, maar niet meer dan 200 werknemers.  Freelancers van de bedrijven ontvangen elk 5.000 baht. 

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post 
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!