Het Thaise departement van handel waarschuwt de mensen in Bangkok niet te gaan hamsteren

~LIEF EN LEED MET ELKAAR DELEN~
(In voor- en tegenspoed alles samen delen)

BANGKOK:- Het ministerie van Binnenlandse Handel heeft er bij mensen op aangedrongen geen consumentenproducten te hamsteren tijdens de lockdown, zodat er voor iedereen voldoende in de schappen blijft.

Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, heeft gisteren een gedeeltelijke afsluiting van 14 dagen opgelegd, inclusief een gedeeltelijke avondklok in Bangkok en negen andere “donkerrode” provincies vanaf maandag, om de stijgende virusgevallen en sterfgevallen te bestrijden.  

De betrokken provincies zijn: Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon, Yala, Pattani, Narathiwat en Songkhla.

 “De afdeling heeft alle warenhuizen, groothandelaren en detailhandelaren in het hele land gevraagd om hun voorraad consumentenproducten te vergroten om ervoor te zorgen dat er geen tekort tijdens de lockdown zal ontstaan, zo vertelde khun Watthanasak Sua-Iam, directeur-generaal van het Ministerie van Binnenlandse Handel gisteren in een persconferentie.

“Bovendien hebben we er bij verenigingen van eierboeren in de getroffen provincies op aangedrongen om de boerderijprijs vast te stellen en tijdens de lockdown regelmatig eieren te leveren aan alle markten in de gebieden”, voegde hij eraan toe.  “Alle verenigingen hebben erop aangedrongen dat er voldoende aanbod van eieren zal zijn voor consumptie.”

Khu. Watthanasak waarschuwde ook dat het hamsteren van goederen een overtreding van de “Prijs van goederen en dienstenwet” zou zijn en bestraft zou kunnen worden met een maximum van zeven jaar gevangenisstraf, of 140.000 baht boete, of een combinatie van beide.

 “Als je getuige bent van het hamsteren van producten of oneerlijke prijzen, neem dan contact op met de hotline van de afdeling op 1569,” voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!