Het Thaise CCSA verklaarde dat steden en plaatsen, zoals Phuket en Pattaya, die afhankelijk zijn van toerisme een hoge vaccinprioriteit zullen krijgen

~BELOVEN EN HOUDEN IS TWEE~
(Een belofte wordt niet altijd nagekomen)

BANGKOK:- Het Centrum for Covid19 Situatie Administratie oftewel het CCSA, heeft tijdens een persconferentie de zorgen van toeristenafhankelijke steden en plaatsen zoals Phuket en Pattaya aangepakt en hen gerustgesteld dat ze een topprioriteit zouden krijgen in de beschikbaarheid van Covid19 vaccins.

Deze verklaring kwam nadat de regering een einde heeft gemaakt aan ambitieuze plannen van Phuket en Pattaya om vaccins privé te kopen met lokale budgetten en toeristische groepen om te proberen hun hele horeca vroegtijdig te vaccineren om toeristen zo snel mogelijke te verwelkomen.

De stopzetting van het plan, dat eerder ‘in principe’ was goedgekeurd door de regering, kreeg veel kritiek van de zwaar getroffen toeristenindustrie.  Pattaya is volgens het stadhuis voor bijna 80 procent van het BBP afhankelijk van toerisme, Phuket ligt dichter bij 90 procent.  Beide steden stonden in 2019 in de top 20 van meest bezochte steden ter wereld en trokken elk ongeveer tien miljoen bezoekers per jaar.  

Andere toeristenafhankelijke plaatsen zoals Koh Samui hopen ook hun lokale bewoners en horeca te vaccineren om op zijn minst gevaccineerde toeristen terug te laten keren.

Dr. Apisamai Srirangsan, de assistent-woordvoerder van de CCSA, bevestigde vandaag dat hoewel de eerste vaccinatierondes aan de eerstehulpverleners en de meest kwetsbaren zouden worden afgeleverd, gastvrijheid en toerismemedewerkers als een hoge prioriteit werden gezien en deel uitmaakten van het plan dat wordt ontwikkeld  .

De exacte details van het plan, afgezien van de eerste doses, zijn echter nog in de maak.  Met name Phuket doet er alles aan om het eiland in oktober weer open te stellen voor toeristen, maar daarvoor moet een aanzienlijk deel van de bevolking worden gevaccineerd.

Uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand merkt op dat gezondheidsfunctionarissen niet specifiek zijn ingegaan op de vraag of buitenlandse expats bij de uitrol zouden worden betrokken.  Pattaya heeft een grote populatie van lokale expats, velen in de “kwetsbare” groep die waarschijnlijk in overweging moet worden genomen als de stad zich weer open wil stellen voor internationale toeristen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaNews 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The PattayaNews 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!