Het Thais meteorologisch instituut waarschuwt voor overstromingen in heel Thailand

BANGKOK:- Het TMD heeft vandaag als gevolg van zware regenval de inwoners in héél Thailand gewaarschuwd voor mogelijke plotselinge overstromingen en afvloeiingen.

Het Thais Meteorologisch instituut zei dat er vandaag in het hele land overvloedige regenbuien voorkomen en dat verspreidde zware tot zeer zware regenval mogelijk in het noorden, het noordoosten, de centrale regio, het oosten en het zuiden, inclusief Bangkok en de omgeving zou zijn.

“Mensen moeten oppassen voor zware regenval en ophoping van regenwater die plotselinge overstromingen en overlopen kan veroorzaken, vooral langs de uitlopers in de buurt van waterwegen en laaglanden”, zo waarschuwde de TMD.

Het voorspelt ook sterke wind en hoge golven in de Andamanse Zee en de Golf, en zegt dat golven 2-3 meter hoog kunnen zijn en meer dan 3 meter tijdens onweersbuien.

 “Alle schepen moeten voorzichtig te werk gaan, terwijl kleine boten tot vrijdag [9 september] aan de wal moeten blijven”, zo voegde de TMD eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan,i maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: TMD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!