Het suikergebruik in Thailand is significant (te)hoog, met alle gevolgen van dien

BANGKOK:-  Volgens deThaise Stichting Gezondheidsbevordering, het ThaiHealth consumeren Thais ongeveer 23 theelepels suiker per dag, wat bijna vier keer de norm is voor de suikerinname. De door de Wereldgezondheidsorganisatie aanbevolen hoeveelheid is zes theelepels per dag.

De plv. CEO van ThaiHealth, Pairoj Saonuam, zei gisteren dat overmatige suikerconsumptie een van de belangrijkste oorzaken is van hartaanvallen, beroertes, kanker en diabetes onder Thais.

De meeste suiker komt uit suikerhoudende dranken, zei hij, en hij riep makers van zoete dranken op om de hoeveelheid suiker in hun dranken te verminderen.

Khun Pairoj voegde eraan toe dat ThaiHealth heeft samengewerkt met andere organisaties, waaronder de Accijnsdienst, het Ministerie van Financiën en het Ministerie van Volksgezondheid, om de situatie te verbeteren door een suikerbelasting op te leggen onder de Accijnswet 2017 op suikerhoudende dranken.

Hij zei dat een belasting op suikerhoudende dranken leidde tot een stijging van 35 procent in de verkoop van alternatieven met een lager suikergehalte en een vermindering van de totale suikerconsumptie tot 23 theelepels per dag.

Bovendien blijkt uit gegevens van het bureau van landelijke suikerfabrikanten dat de suikerconsumptie is gedaald van 27 theelepels per dag in 2017 naar 23 theelepels per persoon per dag in 2021.

De herziene accijnsstructuur voor dranken is in 2017 van kracht geworden en classificeert het suikergehalte in dranken per 100 milliliter.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!