Het snelwegennet in Thailand wordt aanzienlijk uitgebreid

~AL GAAT HET NU SLECHT, DAARON HOEFT DE TOEKOMST DAT NOG NIET TE ZIJN~
(Uitspraak van Horatius)

BANGKOK:- Thailand is van plan zijn wegennet aanzienlijk uit te breiden.  Evenwijdig aan spoorlijnen zullen er nieuwe snelwegen worden aangelegd.  De snelwegkaart biedt tien snelwegen (MR 1 tot MR 10), waarvan er momenteel drie de voorkeur genieten.  

De MR 5 loopt 108 kilometer van Chumphon naar Rayong in het zuiden van het land en zal deel uitmaken van de geplande landbrug die de Andamanse Zee met de Golf van Thailand zal verbinden.  

De MR 8 gaat van Nong Khai in het hoge noorden naar de diepzeehaven Laem Chabang aan de oostkust.  Verhoogde secties, tunnels en acht rustplaatsen staan ​​ter discussie.  

De derde nieuwe snelweg is de MR 9 van de Three Pagoda Pass in Kanchanaburi in het westen tot de Friendship Bridge in Ubon Ratchathani in het noordoosten.  Hier zijn ook verhoogde delen en acht rustplaatsen gepland.  De drie snelwegen zouden een lengte hebben van 836 kilometer.  

Andere plannen omvatten routes van Tak naar Nakhon Phanom, Kanchanaburi naar Sa Kaeo, Chonburi naar Trat, Phuket naar Surat Thani, Chiang Rai naar Songkhla en Bung Kan naar Surin. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Daily News
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Daily News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!