Het smokkelen van zuurstof cilinders naar Myanmar baart Thailand toch zorgen

BANGKOK:- In tegenstelling van een bericht wat uw nieuwsbeer Olleke Bolleke in Thailand gisteren over de hoeveelheid zuurstof in het land plaatste, blijkt een vooraanstaand gezondheidsfunctionaris zich toch zorgen te maken aan een mogelijk tekort aan zuurstof dat wordt gebruikt voor de behandeling van Covid19patiënten doordat het smokkelen van zuurstofcilinders naar Myanmar verontrustende vormen gaat aannemen.

De directeur-generaal van de Medische Dienst Somsak Akksilp uitte gisteren zijn zorgen tijdens een persconferentie op het Ministerie van Volksgezondheid, waar hij toevoegde dat het zuurstoftekort de plannen om verschillende ziekenhuizen beter uit te rusten met zuurstoftanks tot stilstand heeft gebracht.

 “Het is ons plan om meer bedden te zoeken voor bijna kritieke patiënten in de hoofdstad, maar door het huidige tekort aan zuurstoftanks kunnen we dat nu niet doen. Vele zuurstof zijn naar Myanmar gesmokkeld”, zei hij.

Dr. Somsak zei dat hij zich grote zorgen maakte over het zuurstoftekort nadat hij berichten had ontvangen dat veel zuurstoftanks illegaal worden verkocht en over de grens naar Myanmar waren gesmokkeld.

Hij zei dat het ontbreken van deze zuurstoftanks de afdeling in moeilijkheden brengt bij het helpen van meer Covid-19-patiënten die zuurstofondersteuning nodig hebben in Bangkok en omgeving.

Dr. Somsak zei dat er ongeveer 20.000 bedden zijn in de ziekenhuizen in Bangkok, waarvan 10% zou kunnen worden gebruikt door patiënten die zuurstofondersteuning nodig hebben.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!