Het Saiyok Floatel krijgt 30 dagen de tijd om drijvende constructies uit de Kwae Noi rivier te verwijderen

KANCHANABURI:- De eigenaar van het Saiyok Floatel, een drijvend hotel in Kanchanaburi, een provincie in het westen van Thailand, heeft de opdracht gekregen om al hun drijvende constructies op de Kwae Noi-rivier binnen 30 dagen te verwijderen.  Naar verluidt maakt het floatel inbreuk op het land van Sai Yok National Park.  

Parkbeambten hebben laten weten dat als de eigenaar, Khun Wasant Sodsai, de structuren niet binnen 30 dagen verwijdert, de parkbeambten het zelf zullen verwijderen en de eigenaar de rekening van 500,000 baht zullen presenteren als zij het moeten verwijderen.

Khun Wasant riskeert momenteel een boete van 10.000 baht per dag voor het niet naleven van het sloopbevel.  Die boete gaat echter gepaard met een maximale boete van 50.000 baht en/of 6 maanden gevangenisstraf voor de illegale bebouwing in het nationale park.

Het hoofd van het Protected Area Regional Office 3, khun Niphon Chamnongsirisak, zegt te hopen dat Khun Wasant het bevel opvolgt.  Niphon zegt ook dat juridische opties zullen worden nagestreefd als Wasant zich niet aan de afspraken houdt.

De ambtenaren baseerden hun beslissing op een uitspraak in mei van de Centrale Administratieve Rechtbank.  Volgens de uitspraak was het resort gelegen op het terrein van een nationaal park in het Sai Yok-district.  Khun Wasant besloot echter niet in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Wasant had een eerdere ontmoeting met de Sai Yok-politie over het park in 2018, maar de aanklagers kozen ervoor hem niet aan te klagen, omdat Wasant niet van plan was inbreuk te maken op het terrein van het park.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in West Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!