Het rivierpeil van de Mekong rivier stijgt gedurende 7 dagen nu de Chinese dam water vrijlaat 

THAILAND:- Het niveau van de Mekong-rivier zal naar verwachting een week blijven stijgen, aangezien de Chinese Jing Hong-dam sinds afgelopen maandag gemiddeld 1590 kubieke meter per seconde water vrijgeeft als gevolg van zware regenval, zo liet het Thaise kantoor van de van de nationale watervoorraden weten.

De plv.  secretaris-generaal van het kantoor, Chayan Muangsong, zei dat het niveau van de Mekong-rivier bij het Chiang Saen Hydrology Station in Chiang Rai naar verwachting met ongeveer 2 meter zal stijgen.

“Van het Chiang Khan Hydrologie Station in Loei tot het Khong Jiam Hydrologie Station in Ubon Ratchathani, zal het rivierpeil in die periode naar verwachting met een halve meter stijgen”, zei hij.  “Het geschatte niveau kan echter veranderen, afhankelijk van het waterbeheerbeleid van de Xayaburi Dam in Laos.”

Het kantoor heeft mensen die langs de oevers van de Mekong in Chiang Rai, Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nakhon Phanom, Mukdahan, Amnat Charoen en Ubon Ratchathani wonen geadviseerd om de weersvoorspellingen en hydrologische updates nauwlettend in de gaten te houden en zich voor te bereiden op mogelijke overstromingen in de komende  zeven dagen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!