Het revolutionair medisch centrum in Pattaya komt langzaam tot stand

PATTAYA:- Het voormalige bosgebied van 566 rai (een miljoen vierkante meter), dat nu wordt uitgegraven bij Lake Mabprachan, moet een futuristische medische vallei worden en niet alleen een medisch centrum.  Als onderdeel van het Initiatief voor de oostelijke economische corridor, afgekort het EEG, heeft Thammasat Universiteit een deal gesloten met lokale en buitenlandse investeerders om een ​​geheel nieuw medisch centrumconcept te ontwikkelen, in tegenstelling tot andere ontwikkelingen in Thailand of Zuidoost-Azië.

Het uitgestrekte gebied omvat een ziekenhuis, kliniek en woonvertrekken voor personeel en patiënten, en zal de nieuwste intelligente technologie promoten om alle dossiers, onderzoeksinstrumenten, röntgeninformatie en laboratoriumtests met elkaar te verbinden.  

Er komt ook een recreatiepark met internationale golfbanen en de ontwikkeling van eersteklas woonontwikkelingen door de particuliere sector.  Aangezien de Thaise bevolking snel vergrijst terwijl het geboortecijfer blijft dalen, is het belangrijkste doel om te zorgen voor rijke Thaise en buitenlanders, vooral de ouderen.

Een woordvoerder van de EEG zei dat de locatie is gekozen vanwege de nabijheid van grote luchthavens, waaronder U-Tapao, twee diepzeehavens, een gepland snel doorvoernetwerk en de nabijheid van de bruisende stad Pattaya.  

De EEG heeft delen van de oostkust van Thailand al een nieuwe vorm gegeven met bypasses, snelwegen, strandrehabilitatie en havenreconstructie die sommigen Neo of New Pattaya noemen.  De investeringen, die nu al in de miljarden dollars lopen, hebben tot doel om van de hele regio een toonaangevend import- en exportcentrum voor internationale handel te maken.

Wat buitenlanders betreft, moedigen de Thaise autoriteiten de vestiging van rijke gepensioneerden, leidinggevenden en wetenschappers aan met visa voor 5-20 jaar, belastingvoordelen en vrijstelling van bepaalde immigratiehindernissen.  Er zijn nu nieuwe medische visa beschikbaar voor buitenlanders die algemene controles, tandheelkundige behandelingen, heupvervangende operaties, ooglaseroperaties, transplantaties en hartoperaties willen.  Het ministerie van Volksgezondheid schat dat het aantal van twee miljoen van dergelijke gevallen per jaar vóór de pandemie binnen de komende vijf jaar gemakkelijk zou kunnen verdubbelen.

De opening van de eerste fase van de volledig ontwikkelde medische stad was oorspronkelijk gepland voor eind 2024.  Dit zou een ziekenhuis met 300 bedden omvatten dat later zou worden uitgebreid tot 600 bedden.  

Er is nog geen officiële aankondiging gedaan, maar de openingsfase zal volgens lokale aannemers nu in 2025 zijn.  De reden hiervoor is de noodzaak om de hele site te ontruimen en voor te bereiden op de bouw van hightech gebouwen, en om extra geld van investeerders aan te trekken.  In de beleidsverklaring van de EWG staat dat het zich inzet voor medische faciliteiten van wereldklasse, geavanceerde technologie en innovatief wetenschappelijk onderzoek.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: constructionplusasia.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!