Het reizen tussen provincies in Thailand wordt streng gecontroleerd

BANGKOK:- Sinds vandaag is de bewegingsvrijheid van mensen in de 13 als donkerrood geclassificeerde provincies ernstig beperkt.  Volgens dr.  Taweesilp Visanuyothin, woordvoerder van het staatscentrum voor Covid-19 Situation Administration (CCSA), zijn er politieagenten constant bij controleposten aanwezig.  

Gemotoriseerde voertuigen die deze controleposten willen passeren, moeten de vereiste documenten, inclusief de QR-code, tonen als ze zich hebben geregistreerd op https://covid-19.in.th.  

De bewegingsvrijheid voor mensen in de 13 provincies is beperkt tot ten minste 2 augustus, terwijl degenen die de donkerrode zones willen bezoeken een geldige reden moeten hebben en bij binnenkomst gecontroleerd moeten worden.  

Deze 13 provincies omvatten Bangkok, Nonthaburi, Samut Prakan, Samut Sakhon, Pathum Thani, Nakhon Pathom, Chonburi, Chachoengsao, Ayutthaya en de meest zuidelijke provincies Narathiwat, Pattani, Songkhla en Yala.  

De bevolking in deze maximale controlezones wordt aangespoord om vanuit huis te werken en onnodig reizen te vermijden.  Er is ook een avondklok van 21.00 uur tot 04.00 uur.  

“We zullen de komende 14 dagen vol gas geven”, zo benadrukte Dr. Taweesilp. 

De toename van infecties, vooral in de donkerrode provincies, moet gout a gout afnemen, dit onder verwijzing naar de studie van de faculteit Milieu- en Hulpbronnenstudies van Mahidol Universiteit, dat publiceerde dat als er géén maatregelen worden genomen er op korte termijn 32.000 Covid19 infecties per dag geregistreerd zullen gaan worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olivier B.  Bommel voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ManagerOnline
Content: Olivier B. Bommel, een heer van stand
Bron: ManagerOnline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!