Het regenseizoen in Thailand nog maar net 2 dagen geleden begonnen of in Pattaya weer onder water

PATTAYA:- De stortbui van afgelopen nacht heeft verschillende plekken in Pattaya onder water gezet nadat Thailand op 22 mei officieel was overgegaan naar het regenseizoen.

“Snelle Jelle” onze plaatselijke reporter meldde dat de regen van afgelopen nacht (23 mei 2023), die ongeveer een uur duurde, gepaard ging met sterke wind en die de gebruikelijke overstromingsgevoelige gebieden zoals Sukhumvit Road, South Pattaya, Pattaya Beach Road, Third Road bij de Paniat Chang-kruising, Moom Aroi-kruising en de weg langs de spoorlijn onder water zette.

De hevige regenval vond plaats rond de klok van 21.30 uur. Het overstromingsniveau in bepaalde gebieden bereikte meer dan 30 cm tot 1 meter hoog, meldde het team van Pattaya News. Zowel de storm als de overstroming waren echter snel verdwenen dankzij de nieuwe, grotere afvoeren die leken te werken om het water veel sneller af te voeren dan voorgaande jaren.

De stortbui kwam nadat Thailand op maandag 22 mei officieel het regenseizoen was ingegaan. Het natte seizoen van het land zal naar verwachting medio oktober eindigen. Echter, in het zuidelijke deel van Thailand, vooral in de zuidoostelijke kustgebieden, zal de regen volgens de Meteorologische Dienst tot medio januari volgend jaar 2024 aanhouden.

Uw weerbeer Olleke Bolleke 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!