Het quarantaine verslag van Jeanine, zij schrijft goed voorbereid te zijn op problemen

Hua Hin:- Ik heb niets te klagen”, zo schrijft Jeanine, collega van Matthieu Heiligenberg vanuit haar quarantainehotel in Bangkok.  “Het eten is goed en wordt warm en op tijd bezorgd. Ik vermaak mezelf met zakelijke e-mails, kijk naar Scandinavische detectives en lees de boekenreeks The Seven Sisters.”

Jeanine is half oktober vanuit Nederland teruggevlogen naar Thailand.  Doordat ze is ingeënt, hoeft ze geen 10 dagen in quarantaine, maar ‘slechts’ 7. En dat kunnen straks nog minder worden, want Thailand gaat steeds meer open.  

Binnenkort wordt een lijst bekend gemaakt van veilige landen waarvan de inwoners, mits volledig gevaccineerd, Thailand zonder quarantaine mogen binnenkomen.  De bedoeling is om het reizen naar Thailand makkelijker te maken met minder benodigde documenten.  Zoals het er nu voorstaat, blijven de verzekeringseisen bestaan.

Covid-verzekering: Ziektekostenverzekering om eventuele medische kosten te dekken voor USD 100.000.  
Op het verzekeringsbewijs moet duidelijk staan ​​vermeld dat ook COVID gedekt is.  Dit is belangrijk, omdat Thaise verzekeraars wettelijk verplicht zijn om een ​​eventuele opname als gevolg van een Covid-infectie te vergoeden, wat bij Europese verzekeraars niet het geval is.

Ook nodig om naar Thailand te kunnen komen: een Certificate of Entry (COE).  Vraag de COE ongeveer 15 dagen voor uw vertrek aan bij de ambassade in uw land.  De COE zal binnenkort worden vervangen door de Thailand Pass.

“Na een aantal weken tevergeefs te hebben gehoopt op de heropening van Hua Hin, ben ik ongeveer 2 weken voor vertrek begonnen met het aanvragen van mijn COE via de Thaise ambassade in Den Haag. Het aanvragen is vrij eenvoudig: de manier waarop de website is opgezet,  het spreekt eigenlijk voor zich”, schrijft Jeanine.

 “Dus ik kon reizen. Ik weet niet hoe vaak ik op weg naar het vliegveld heb gecontroleerd of ik alle papieren bij me had. Je wilt onvoorziene problemen voorkomen. De dag voor vertrek moest ik een  PCR-test. Ook dat blijft spannend. Eigenlijk weet je pas op de dag van vertrek of je daadwerkelijk kunt vliegen. Maar de PCR-test was goed en dus vertrok ik op tijd naar Schiphol.”

 “Op Schiphol was het erg druk en na 45 minuten in de rij te hebben gestaan, kwam ik eindelijk bij de incheckbalie. En toen begonnen de problemen… Er verschijnt een melding op het scherm dat Nederlanders niet naar Thailand mogen reizen  De meneer achter de balie belt en mag de foutmelding op zijn scherm overrulen. Het gaat de goede kant op denk ik, maar niets is minder waar. De KLM-medewerker is beleefd, maar kan instapkaart voor mij printen. Ondertussen sta ik al meer dan 40 minuten voor zijn bureau en word boos aangestaard door wachtende mensen. Ik zeg tegen de KLM-medewerker dat ik dit een heel vreemde procedure vind. Thailand staat immers open voor  toeristen en voor mensen met een werkvergunning zoals ik. Honderden mensen zijn me voorgegaan. Hoe kan dit? Hij heeft er ook geen verklaring voor.”

 Wat heb je nu (als niet-Thai) nodig om het COE-certificaat te halen en naar Thailand te reizen?

 -Een geldig paspoort

 -De eerder genoemde Covid-verzekering.

 -Kopie van ticket of vluchtbevestiging van en naar Thailand

 -Bevestiging en betalingsbewijs van een hotel voor de Alternatieve Staatsquarantaine

 -Een visum

Jeanine heeft gekozen voor quarantaine in Bangkok.  Voor gevaccineerde personen is dit 7 dagen, voor niet-gevaccineerde personen 10 dagen.  Voor personen die via de Phuket Sandbox of het Koh Samui Plus Programma naar Thailand willen komen gelden dezelfde COE voorwaarden, met het verschil: zij moeten volledig zijn ingeënt.  Bij het aanvragen van het COE tonen zij geen bevestiging van een quarantainehotel, maar de bevestiging van het SHA+ hotel of Samui Estra+ hotel waar zij minimaal 14 dagen moeten verblijven.

Hoe gaat het met Jeanine?  Staat ze nog op Schiphol?  
“Er moet een collega worden binnengehaald. Hij nodigt me weer uit aan de balie, checkt nog eens al mijn papieren en vertelt me ​​dat ik een extra veiligheidscontrole moet doen achter de paspoortcontrole. Het wordt al laat en ik moet meteen afscheid nemen van mijn moeder. Ik loop dan haastig richting security en douane en de poort waar ik me moet melden.Na ondertekening van een aanvullende gezondheidsverklaring neemt de man achter de balie zorgvuldig een checklist door en overhandigt hij mijn instapkaart.

 “Na alle problemen die ik tegenkwam bij vertrek in Nederland, was ik voorbereid op problemen bij aankomst in Thailand, maar hier verliep alles heel vlot. Ik word op één van de vele stoelen in de aankomsthal gezet en begroet door een van de Thaise medewerkers. Documenten worden gecontroleerd en in de juiste volgorde gelegd voor het volgende station: de gezondheidsdienst. Zij bepalen uiteindelijk hoe lang je in quarantaine moet blijven. Na 2 vaccinaties werd de 7-dagen-stempel op mijn formulieren gestampt. Op naar immigratie waar eerst uw COE wordt gecontroleerd.

Als het klopt, kunt u overgaan naar een tweede immigratiebeambte, die dan ook weer de nodige stempels in mijn paspoort zet. Mijn bagage staat klaar en ik kan naar buiten, waar één van de medewerkers van de  quarantainehotel mij meteen ziet. Ik wordt vlotjes door uitgang 10 naar buiten geloodst, waar de minivan ronkend op mij staat te wachten? Binnen een uur na landing arriveer ik bij mijn quarantainehotel. De incheckprocedure duurde ongeveer een half uur, gelijk wordt de eerste PCR-test gedaan.”

De quarantaine van Jeanine is nu afgelopen en ze is blij weer thuis te zijn in Hua Hin.  Veel reizigers zullen de komende maanden dezelfde procedure doorlopen.  AA Insurance Brokers helpt je om de eerste stap te zetten: de Covid verzekering voor Thailand.  Deze Covid zorgverzekering regelt u eenvoudig via onze website.  Dan is je reis naar Thailand min of meer al begonnen…..

Het bovenstaande bericht betreft een nieuwsbrief van AA Insurance 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!