Het overgrote deel van Thailand krijgt de komende uren te maken met zware onweersbuien

PATTAYA:- Er worden zware regen- en onweersbuien voorspeld voor de bovenste en centrale regio’s van Thailand, waaronder 60% van Bangkok en omgeving.

Het Thais meteorologische instituut zei dat een hogedruksysteem en koele luchtmassa uit China het bovenste deel van Thailand en de Zuid-Chinese Zee bedekten. Dit weerpatroon zou in sommige delen van de bovenste regio van Thailand onweersbuien en zware regenval veroorzaken.

Ondertussen zou een moessontrog die over de zuidelijke regio trekt, en een zuidwestelijke moesson die over de lagere Golf van Thailand en de lagere zuidelijke regio heerst, in sommige gebieden zware regenval veroorzaken, aldus het instituut.

De bewoners in deze gebieden wordt geadviseerd voorzichtig alert te zijn voor dit weertype, dat zou kunnen leiden tot plotselinge overstromingen en zandverstuivingen, vooral in laaggelegen gebieden en gebieden in de buurt van stromend water.

In de Andaman Zee en de Golf van Thailand worden golven tot een meter hoog verwacht, en in gebieden met onweer zelfs nog hoger.  Het instituut adviseerde kleine schepen om voorzichtig te varen en zich niet in gebieden met onweer te wagen.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Eén gedachte over “Het overgrote deel van Thailand krijgt de komende uren te maken met zware onweersbuien”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!