Bewaker en zijn Cambodjaanse vrouw gaan er in Noordoost-Thailand vandoor met 9 miljoen baht aan goederen van een bekend Thais bedrijf

NONG BUA LAM PHU:-De politie heeft een bewaker en zijn vriendin in de provincie Nong Bua Lam Phu na een inbraak aangehouden, waarbij ruim 9 miljoen baht werd gestolen van de werkgever van de bewaker.

De 41-jarige mannelijke verdachte en zijn vriendin, een 27-jarige Cambodjaanse staatsburger, werden gearresteerd op beschuldiging van “gezamenlijke diefstal van eigendommen van een werkgever in de nacht, waarbij persoonlijke en materiële obstakels werden beschadigd of op enigerlei wijze ontvreemd werden.”

De arrestatie werd uitgevoerd op grond van een bevel van de Thonburi Criminal Court (nr. 799-800/2566, uitgevaardigd op 12 oktober 2023). Er werden aanvullende aanklachten ingediend tegen zijn vriendin omdat ze ‘een voortvluchtige buitenlander was die zonder toestemming het koninkrijk binnenkwam en daar dus illegaal verbleef’.

De aanhouding vond plaats nabij de versmarkt Kud Din Chi, Ban Rong Nam Sai, Moo 11, subdistrict Kud Din Chi, district Na Klang, provincie Nong Bua Lam Phu.

Tot de items die tijdens de arrestatie in beslag zijn genomen, behoren onder meer 1.117.000 baht in contanten, 168 Amerikaanse dollarbiljetten met een waarde van 100 dollar, verschillende paren gouden oorbellen met diamanten, kostbare amuletten, gouden ringen, herdenkingsbankbiljetten, drie mobiele telefoons, een set inbraakapparatuur, een pick-uptruck en een Yamaha motorfiets zonder kenteken. De in beslag genomen spullen hebben een totale waarde van 9 miljoen baht, aldus KhaoSod.

De arrestatie vond plaats nadat een bedrijf in het Jomthong-district, Bangkok, een diefstal in hun pand had gemeld bij de politie van Bang Mod. Het onderzoek bracht de politie ertoe te ontdekken dat de daders Amphon, een bewaker, en zijn vrouw Toy Tem betrof.

De Bang Mod-politie verkreeg vervolgens een gerechtelijk bevel voor hun arrestatie en arresteerde hen met succes in hun huurkamer in Nong Bua Lam Phu.

Tijdens het verhoor bekenden de verdachten dat zij de diefstal hadden gepleegd om geld in te zamelen voor hun ongeboren kind. Uit een medisch onderzoek bleek echter dat Toy Tem geen tekenen van zwangerschap vertoonde, wat leidde tot de speculatie dat het geld mogelijk bedoeld was voor de aankoop van drugs, aangezien Amphon positief testte op drugsgebruik.

De verdachten zijn, samen met de in beslag genomen spullen, overgedragen aan de rechercheur om juridische stappen te ondernemen.

Olleke Bolleke in de Isaan 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!