Het noodbesluit in Zuid-Thailand is voor 72e keer verlengd wegens aanhoudend separatistisch geweld

ZUID-THAILAND:- Het nooddecreet dat van kracht is in de meeste provincies van Pattani, Yala en Narathiwat wordt met nog eens drie maanden verlengd, van 20 juni tot 19 september. 

De 72e verlenging van het decreet werd deze donderdagmorgen overeengekomen tijdens een vergadering van de beheerscommissie noodsituaties om de situatie in de drie meest zuidelijke grensprovincies te bespreken. 

De vergadering werd voorgezeten door de vertrekkende vicepremier Prawit Wongsuwon. De commissie stemde ermee in het gebruik van het nooddecreet in het uiterste zuiden uit te breiden, met uitzondering van de vier districten Si Sakhon, Sungai Golok, Waeng en Sukhirin in Narathiwat; de vier districten Yaring, Mayo, Mai Kaen en Mae Lan in Pattani, en de twee districten Betong en Kabang in Yala.

Tijdens de bijeenkomst bedankte generaal Prawit de veiligheidsdiensten voor het handhaven van 14 algemene verkiezingen. Hij bood morele steun aan alle veiligheidsagenten die in het diepe Zuiden werken en bedankte ook de lokale bewoners voor hun volledige medewerking aan de autoriteiten, wat een duurzame ontwikkeling in de regio zou vergemakkelijken.

Olleke Bolleke in Zuid-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!