Het nieuwe schooljaar in Thailand begint op 17 mei

~EEN TIEN MET EEN GRIFFEL EN EEN ZOEN VAN DE JUFFROUW~
(In de volksmond: De beste beloning voor een 19e eeuws schoolkind)

BANGKOK:- Het Thaise ministerie van Onderwijs heeft de start van het nieuwe academische jaar behouden, wanneer de scholen op 17 mei heropenen, met de mogelijkheid om de datum uit te schuiven naar 1 juni, mocht de COVID19 situatie moeilijk onder controle blijken te houden.

Het ministerie van Onderwijs heeft aangekondigd dat het de openingsdatum van de school van het nieuwe academische jaar vanaf 17 mei niet verandert om de impact op het onderwijs en het levensonderhoud van de ouders te beperken.

De minister van Onderwijs, Khun Trinuch Thienthong zei  dat het besluit is goedgekeurd door het Bureau van de Basic Education Commission (OBEC), maar de datum zou kunnen worden verschoven naar 1 juni als de COVID19situatie niet is verbeterd.

Ze zei dat de lessen en activiteiten op elke school zullen worden bepaald op basis van de risicofactoren en de specifieke context van elk gebied, terwijl scholen studenten de mogelijkheid moeten bieden om zelf de lesindeling te kiezen, van het aanbieden van oefeningen om mee naar huis te nemen tot online leren.

Ondertussen is de  datum voor het toelatingsexamen secundair 1 en secundair 4 op 2 mei nu uitgesteld, met de nieuwe examendatums, gepland tussen 4 en 12 mei.

De tentamen lokalen moeten gezondheids- en veiligheidsmaatregelen strikt implementeren, waaronder een capaciteitsregel waarbij niet meer dan 50 mensen aanwezig mogen zijn in een tentamenruimte of een registratieruimte.  Naast de hoofdlocatie zouden klaslokalen op andere scholen kunnen worden gebruikt om drukte te voorkomen.  De OBEC werkt nu aan het examenplan, dat op 30 april wordt aangeboden aan het Centrum voor COVID-19 Situatie Administratie (CCSA).

Ondertussen is er bezorgdheid geuit over de vertraging in de kwalificatietests en licenties voor nieuwe leraren op openbare scholen, wat op sommige plaatsen zou kunnen leiden tot een tekort aan onderwijzend personeel. 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: NNT News
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!