Het nieuwe gevaar: de Delta variant zorgt voor onrust in de hoofdstad Bangkok

~WIE ZICH IN GEVAAR BEGEEFT, KOMT ER IN OM~
(Zoek het gevaar niet op)

BANGKOK:- Een derde van de Covid19patiënten in Bangkok zal worden getest om te bepalen of ze zijn geïnfecteerd met de variant van het Delta-coronavirus, aangezien de stam naar verwachting de komende maanden in de hoofdstad zal domineren, aldus het ministerie van Medische Wetenschappen.

De gezondheidsdienst van Bangkok onthulde gisteren dat Bangkok de grootste cluster is van de Delta-variant, dat voor het eerst in India werd ontdekt, met 331 nieuwe gevallen die vorige week werden geregistreerd, waardoor het aantal patiënten dat door deze specifieke variant werd geïnfecteerd, toenam tot 822.

Ter vergelijking: er zijn naar verluidt 2.380 gevallen van de Alpha-variant – dat voor het eerst in het Engeland werd ontdekt.

Volgens de gezondheidsdienst was 25,66% van de gedetecteerde gevallen in Bangkok vorige week van de Delta-variant, een stijging vergeleken met 23,67% in de voorgaande week.  Ondertussen daalden de infecties met alfastammen in dezelfde periode van 76,33% tot 74,31%.

De Delta-variant wordt minder aangetroffen in andere provincies, maar naar verluidt nemen de infecties toe van 2,58% van alle geregistreerde gevallen daar tot 5,05%, zei de afdeling, eraan toevoegend dat de Alpha-stam nog steeds de dominante soort is buiten Bangkok.

Wat heel Thailand betreft, zei de gezondheidsdienst dat 12,3% van de infecties van de Delta-stam was, tegen 9,76% in april.  Het zei dat gevallen van Alpha-stam in dezelfde periode zijn gestegen van 86,31% naar 89,63%.

De Delta-stam werd in april voor het eerst ontdekt in het koninkrijk onder bouwvakkers in de provincie Laksi.  De variant heeft wereldwijd tot bezorgdheid geleid, aangezien deze 1,4 keer besmettelijker is dan de originele Alpha-coronavirusvariant en de potentie heeft om de werkzaamheid van vaccins te verminderen.

Dr. Supakit Sirilak, hoofd van de gezondheidsdienst, zei dat Bangkok vorige week een record brak na het registreren van 331 nieuwe Delta-variantinfecties.  Hij zei dat de verspreiding zich in april buiten het bouwplaatscluster had uitgebreid.

“Alle cijfers voorspellen dat Bangkok de komende maanden uiteindelijk zal worden gedomineerd door de Delta [variant], maar maak je geen zorgen,” zei Dr. Supakit.  “Mensen moeten [inperkings]maatregelen volgen om infectie met ziekten te voorkomen, ook door zich te haasten om gevaccineerd te worden.”

Wat betreft de werkzaamheid van het Sinovac-vaccin, drong hij erop aan dat de injectie 70,9% effectief is tegen de Alpha-stam.

“Veel onderzoeken hebben aangetoond dat alle vaccins de kans op infectie kunnen verminderen in vergelijking met degenen die niet zijn gevaccineerd,” zei Dr Supakit.  “Aarzel dus niet om het vaccin te halen.”

De afdeling vond onlangs twee gevallen van de Delta-variant in de provincie Narathiwat onder terugkeerders uit Maleisië, waarmee het het eerste geval in zijn soort in het zuiden is.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Apichit Jinakul
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!