Het ministerie van Visserij legt vanaf 15 februari een visverbod op in Golf van Thailand 

BANGKOK:- Het ministerie van Visserij heeft de visserij in de Golf van Thailand vanaf 15 februari voor 90 dagen opgeschort om paaiende soorten te beschermen en de mariene bestanden te vergroten.

De schorsing van drie maanden loopt tot 15 mei en geldt voor de zeeën van Prachuap Khiri Khan, Chumphon en Surat Thani.

Uit een onderzoek van vorig jaar naar makreel bleek dat het verbod een effectieve bescherming bood voor paaiende vissen in de golf.  De gemiddelde lengte van paaiende makreel is 18,5 centimeter, waardoor ze kwetsbaar zijn voor de netvisserij.  Het gebied waarop de sluiting van drie maanden is gericht, is ook rijk aan andere economisch belangrijke soorten.

Door het verbod kunnen de larven van makreel en andere soorten ongestoord groeien in uitstekende paaigebieden, zoals het schiereiland Khao Mong Lai tot Hua Hin in Prachuap Khiri Khan.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!