Het Ministerie van Thailand zoekt naar een mogelijkheid om de Thaise marihuana op Unesco-lijst als ‘immaterieel cultureel erfgoed’ te krijgen.

BANGKOK:- Het ministerie van Cultuur wil de Unesco vragen om Thaise cannabis op de lijst te zetten als “immaterieel cultureel erfgoed”, aangezien mensen uit alle regio’s het als een kruidenmedicijn gebruiken, terwijl het Thaise ras populair is geworden in het buitenland, zo verklaarde Dr. Kwanchai Wisitthanon, adjunct-directeur-generaal van het ministerie van Thai  Traditionele en alternatieve geneeskunde.

“Als de Unesco, de Thaise cannabis registreert als een soort werelderfgoed, bekend als een ‘immaterieel cultureel erfgoed’, zal het de reputatie van het gebruik van cannabis voor de gezondheid en een uit Thailand afkomstige reputatie helpen verspreiden,” zo meent Dr. Kwanchai.

Het is vergelijkbaar met de samenwerking tussen het ministerie van Cultuur en het ministerie van Volksgezondheid om Thaise massage in 2019 te laten registreren als immaterieel cultureel erfgoed, zei hij.

Als eerste stap zullen 30 soorten Thaise cannabis worden vermeld als een “National Wisdom Heritage” van Thailand.  

De verwachting is dat het Ministerie van Cultuur dan in maart 2022 overgaat tot de registratie en vervolgens in 2023 een Unesco-vermelding aanvraagt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!