Het ministerie van gezondheid Thailand is op zoek naar Europese man die verband houdt met het tweede apenpokken geval in Bangkok

BANGKOK:- Er wordt dringend gezocht naar een Europese man die naar verluidt fysiek contact had gehad met de tweede patiënt met apenpokken in Thailand.

Het ministerie van Medische Wetenschappen liet weten dat uit testresultaten bleek dat een 47-jarige Thaise man, die vorige week werd opgenomen in het Vajira-ziekenhuis in Bangkok, positief was voor apenpokken.

Khun Sopon Iamsirithaworn, adjunct-directeur van het Department of Disease Control, bevestigde dat het tweede geval van apenpokken fysiek contact had gehad met een Europese man. Hij voegde eraan toe dat het tweede geval van apenpokken en de Europese man elkaar leerden kennen via sociale media.

“We weten niet waar de buitenlander woont of dat hij het land heeft verlaten”, zei hij. Het onderzoeksteam van het ministerie van Volksgezondheid probeert de man op te sporen.

Hij zei dat het onderzoeksteam van de ziekte CCTV-camerabeelden zal controleren en zal samenwerken met aanverwante instanties, zoals de toeristenpolitie en ambassades, om de Europese man te vinden.

Hij vreesde dat dit het begin zou kunnen zijn van een uitbraak van apenpokken in Thailand, en voegde eraan toe dat het onderzoeksteam van de ziekte ook andere mensen zou vinden die in contact waren gekomen met de patiënt.

Eerder deze week, zei de afdelingsdirecteur-generaal, Opas Karnkawinpong, dat ze tests uitvoeren op 10 mensen die in contact waren gekomen met de tweede apenpokkenpatiënt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Pattaya Mail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!