Het Ministerie van Energie van Thailand gevraagd om één energiesubsidie voor lage inkomensgroepen te overwegen

BANGKOK:- Premier Prayut Chan-o-cha heeft het ministerie van Energie gevraagd om te overwegen om elektriciteit voor kwetsbare groepen te subsidiëren nadat hij eerder deze maand een geplande verhoging van de stroomtarieven had afgewezen.

De regeringswoordvoerder, Khun Thanakorn Wangboonkongchana zei dat Premier Prayut een ontmoeting had met het Ministerie van Energie en de Regelgevende Commissie voor energie gehad om het plan van de Elektriciteitsopwekkingsautoriteit van Thailand, het Egat te bespreken om het FT te verhogen.

De FT of Float Time is gebaseerd op “onbeheersbare kosten” van elektriciteitsopwekking, zoals brandstofprijzen, inflatie, wisselkoers en elektriciteitsaankoop van particuliere elektriciteitscentrales.

Khun Thanakorn verklaarde dat er tijdens de vergadering was  besloten om het FT-tarief voor augustus niet te verhogen, en dat wanneer het nieuwe tarief voor september tot december wordt toegepast, de regering de kosten voor kwetsbare groepen gedeeltelijk zal subsidiëren.

De woordvoerder zei dat Prayut het ministerie van Energie heeft gevraagd om de details van de subsidie ​​met andere betrokken instanties uit te werken en het voorstel ter bespreking naar het kabinet te sturen.

Premier Prayut drong er ook bij het ministerie van Energie op aan om met Egat te coördineren en te zoeken naar manieren om de kosten van het opwekken van stroom voor de resterende vijf maanden van dit jaar te verlagen, zo voegde khun Thanakorn aan de verklaring toe.

“De premier is bezorgd dat de verhoging van het FT-tarief alle sector en zal treffen en de regering zal haar best doen om de impact te minimaliseren”, aldus de woordvoerder.

 “Als de FT-verhoging onvermijdelijk is, gaat het ministerie van Energie op zoek naar nieuwe maatregelen om de lasten voor mensen te verlichten.  Het kabinet zal met name maatregelen overwegen om mensen met een laag inkomen te helpen.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!