Het mag géén lockdown genoemd worden maar de Bangkokianen moeten wel twee weken thuisblijven

~BREAKING NEWS~

BANGKOK:- De volgende berichtgeving is bewerkt om de officieel officiële beperkingen weer te geven die vanmiddag door de CCSA zijn aangekondigd.

De Thaise autoriteiten hebben vanmiddag strengere maatregelen goedgekeurd voor Bangkok en negen andere provincies waar veel bedrijven in winkelcentra zullen moeten sluiten en moedigen iedereen aan om thuis te blijven.

  1. Met ingang van komende maandag, 12 juli mogen de mensen die in Bangkok en de omliggende provincies wonen, evenals verschillende provincies in het zuiden van Thailand, hun huis tussen 21.00 uur en 04.00 uur niet verlaten, zo kondigde de woordvoerder van het 
  1. De taskforce heeft ook voorgesteld om het nooddecreet, die sinds maart 2020 van kracht is, te verlengen tot eind september, in afwachting van goedkeuring door het kabinet.
  1. Door deze maatregelen zullen winkelcentra worden gesloten, met uitzondering van supermarkten, banken, restaurants, cafés en apotheken daarbinnen;  die mogen werken tot 20.00 uur.
  1. Buiten de winkelcentra’s, mogen de restaurants en cafés open blijven tot 20.00 uur, terwijl gemakswinkels en avondmarkten tussen 20.00 uur en 04.00 uur gesloten moeten zijn.
  1. Openbare parken mogen open blijven, maar alleen tot 20.00 uur.  Massagesalons en spa’s blijven tot nader order gesloten.
  1. Bijeenkomsten van meer dan vijf personen zijn niet toegestaan.

De bewoners van Groot Bangkok worden aangespoord om thuis te werken, tenzij hun beroepen, zoals zorgverleners, vereisen dat ze het huis verlaten.  Activiteiten die worden toegestaan, zijn onder meer naar buiten gaan om eten en boodschappen te kopen, een dokter bezoeken en zich laten vaccineren.

De beperkingen zullen in totaal 10 provincies treffen: Bangkok, Nakhon Pathom, Nonthaburi, Pathum Thani, Samut Prakan, Samut Sakhon, Songkhla, Narathiwat, Pattani en Yala.  Reizen buiten deze provincies wordt beperkt.

De hashtag #Lockdown is sinds gisteren een populaire hashtag op Twitter in Thailand, toen ambtenaren hintten op strengere maatregelen.

Ondertussen heeft de zeer vermogende premier van a Thailand  Prayut Chan-o-cha verklaard dat hij van drie maanden salaris ad 125.590 Baht  (€ 3400.00) zal afzien om de staatslasten van het koninkrijk te verlichten te midden van de crisis.  Veel burgers reageerden daarop door te zeggen dat premier Prayut in plaats daarvan beter zijn biezen kan pakken en gaat aftreden.

“In plaats van drie maanden salaris in te leveren, neem dan alsjeblieft ontslag.  Je hebt het land zeven jaar verwoest, maar je krijgt pas drie maanden salaris?  Bastard”, schreef Twitter-gebruiker @Kunsong6.

Thailand markeerde vandaag opnieuw een nieuw record van Covid-19-infecties en sterfgevallen met respectievelijk 9.276 en 72.

Dit is het laatste nieuws wat uw nieuwsbeer in Thaise kranten heeft vernomen, meer details zullen ongetwijfeld volgen.

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!