Het Loy Krathong Festival in Hua Hin is begonnen, de gemeente roept de bevolking op voor een milieuvriendelijke viering

HUA HIN:-  Het Loy Krathong Festival in Hua Hin is gisteravond officieel begonnen na de traditionele ceremonie bij het Khao Tao Reservoir. Het evenement, dat deel uitmaakt van een grote traditie in deze historische stad werd geopend door het districtshoofd, khu, Polkrit Puangwalaisin terwijl de ceremonie onder leiding van burgemeester Nopporn Wutthikul stond.

Gisteravond kwam een ​​groot aantal Thaise en internationale toeristen kijken naar de verschillende soorten lantaarns, waaronder de traditionele Lanna-lantaarns, die bij het stuwmeer werden tentoongesteld.

Centraal stond een grote krathong met een diameter van 6,5 meter, vergezeld van een kleurrijke fontein, wat bijdroeg aan de charme van het Kaotao Reservoir.

Culturele optredens rond de ‘River of Life’ completeerden de vieringen, waarbij artiesten als ‘Nhu IS LIFE’ en Amphon Lamphun-imitators het publiek boeiden. Er werden ook talloze fotopunten opgezet, die populaire attracties werden voor toeristen om herinneringen aan het festival vast te leggen.

Voorafgaand aan de Loy Krathong hield het stadsbestuur van Hua Hin een wedstrijd om milieuvriendelijke krathong-praalwagens te ontwerpen, die was onderverdeeld in drie onderwijsniveaus: basisschool, middelbare school en middelbare school. Wang Klai Kangwon School onder koninklijke bescherming en Bo Fai Municipal School behoorden tot de winnaars van de wedstrijd.

De districtsvertegenwoordiger, de heer Polkrit, benadrukte de inzet van het festival voor het behoud van het milieu. Hij riep op tot het gebruik van natuurlijke of biologisch afbreekbare materialen voor de krathongs en pleitte ervoor om de impact op het milieu te verminderen.

Veel mensen in Hua Hin vieren maandagavond (27 november) het Loy Krathong Festival. Verwacht vanaf 17.00 uur drukte bij Lake Khao Tao, 19 Rai en Hua Hin Beach.

Olleke Bolleke in Hua Hin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!