Het leger van Thailand een dient klacht in tegen Move Forward MP wegens vermeende vervalsing van documenten

NAKHON RATCHASIMA:- Vertegenwoordigers van het 2e leger hebben gisteren op het politiebureau van Nakhon Ratchasima een klacht ingediend tegen het parlementslid van de Move Forward Partij, Khun Nattacha Boonchaiinsawat voor het naar verluidt overleggen van valse documenten tijdens een wantrouwendebat tegen premier Prayut Chan-o-cha.

“Tijdens het debat, dat maandag begon, presenteerde Nattacha documenten met de titel ‘Royal Thai Army’s Information Operation’, die verwees naar het 2e leger maar verschillende verdachte details bevatten”, zo verkondigde generaal Sawarat Saengphol, woordvoerder van het 2e leger.

“De documenten waarvan hij beweerde dat ze zijn uitgegeven van maart tot juli 2021, bevatten de handtekeningen van de commandant en ondercommandant van het 2e leger, maar ze komen niet overeen met de echte handtekeningen van beide personen.  Bovendien was in één van de documenten de achternaam van de commandant verkeerd gespeld”, aldus generaal Sawarat.

“De documenten vermeldden ook de verkeerde rangen en verkeerd gespelde namen van enkele andere officieren.  Deze fouten zouden niet gebeuren als de documenten echt waren, omdat er proeflezers zouden zijn om te controleren met de instantie die de documenten uitgeeft,’ merkte hij op.

Generaal Saharat zei dat het 2e leger ook foto’s onderzoekt die Nattacha tijdens het debat presenteerde, terwijl ze beweerde dat ze bewijs waren dat het leger extra vergoedingen aan soldaten had uitbetaald tijdens de Covid-19-situatie.

“Het 2e leger heeft nog nooit zo’n budget van de regering ontvangen als hij beweerde.  We vermoeden dat de foto’s vóór de uitbraak van Covid-19 zijn genomen, omdat het personeel op de foto’s geen gezichtsmaskers droeg”, voegde hij eraan toe.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron:  The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!