Het kraanwater in Bangkok alsmede in 2 andere provincies, wordt brak, maar is nog steeds veilig

~DAT HEEFT EEN WRANGE BIJSMAAK~
(Een onprettige herinnering)

BANGKOK:- De huishoudens in Bangkok, Nonthaburi en Samut Prakan zijn gewaarschuwd dat hun kraanwater af en toe brak kan smaken vanwege het hoge gehalte aan natriumchloride, maar dat het nog steeds veilig is voor consumptie.

Khun Raksak Suriyaharn, de plv. gouverneur van de Metropolitan Waterworks Authority (MWA), verklaarde dat het gebrek aan regen in de meeste delen van Thailand, ondanks het begin van het regenseizoen begin juni, heeft geleid tot een toestroom van zeewater, welke dieper in de Chao Phraya-rivier dringt, terwijl de hoeveelheid water die stroomafwaarts stroomt onvoldoende is om het zoute water terug te duwen.

Om het probleem aan te pakken, zei hij dat de MWA haar waterproductieplan heeft aangepast, in overeenstemming met de afvoer van water door de Chao Phraya-dam door de Royal Irrigation Department (RID), om het zeewater tijdelijk terug te duwen, eraan toevoegend dat deze methode een  raam van slechts vier uur per dag om ruw water, dat minder brak is, in Sam Lae in het Muang-district van Pathum Thani op te pompen voor de productie van kraanwater.

Ondertussen zat vice-premier Prawit Wongsuwan gisteren  een vergadering van het Office of the National Water Resources voor om de huidige droogte te bespreken, die in augustus tot 34 provincies kan treffen vanwege het gebrek aan regen, dat naar verwachting tot juli zal duren.

Tijdens de bijeenkomst werd gemeld dat alle betrokken instanties te horen hebben gekregen dat ze water moeten opslaan en moeten zoeken naar nieuwe waterbronnen voor toekomstig gebruik.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Thai PBS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!