Het illegale gokken op het “World Wide Web” leidt in de maand juni tot 104 arrestaties in Thailand

~NIET GESCHOTEN IS ALTIJD MIS~
(Als je het niet probeert, komt er ook niks van)

BANGKOK:- De Thaise politie heeft in deze maand juni tot nu toe 104 personen gearresteerd, die verdacht worden van het runnen van online voetbalgokwebsites, met het oprollen deze sites voor in totaal meer dan een miljard baht, volgens cijfers die de regering gisteren heeft vrijgegeven.

De Minister van Digitale Zaken, Economie en Samenleving, Khun Chaiwut Thanakhamanusorn, vertelde op een persconferentie dat het ministerie de krachten heeft gebundeld met de nationale politie om illegale gokactiviteiten aan te pakken.  De aanval zag ook dat nog eens 255 verdachten werden gearresteerd voor het promoten van online gokken, met 77 miljoen baht aan activa in beslag genomen voor inspectie.

Ondertussen hebben de politie en het ministerie 28 verdachten aangeklaagd voor het delen van nepnieuws en bereiden ze zich voor om er nog 38 aan te klagen, zo vertelde khun Chaiwut, eraan toevoegend dat de meesten hadden gezegd dat ze niet op de hoogte waren van de onnauwkeurigheid van de verhalen die ze op sociale media hadden gedeeld.

De minister zei echter met hun opmerkingen de inhoud te hebben onderschreven en daarmee schuldig te zijn aan smaad.  Volgens de Computer Crime Act riskeren de overtreders een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar en/of een boete van 100.000 baht.

Bovendien kunnen degenen die nepnieuws verspreiden met betrekking tot de Covid-19-uitbraak ook worden aangeklaagd en veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf en/of een boete van 40.000 baht, volgens het Noodbesluit.

Hij zei dat de agenten nog 167 websites onderzoeken die verdacht worden van het promoten van online gokken.  De politie zal gerechtelijke bevelen vragen om de gewraakte URL’s van internet te blokkeren of te verwijderen.

Khun Chaiwut drong er bij mensen op aan om de geldigheid te verifiëren van nieuws dat ze op hun sociale media plaatsen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!