Het kabinet van Thailand stemt in met een verlaging van de elektriciteitstarieven, wat de verwachtingen van de particuliere sector overtreft

BANGKOK:- Het kabinet heeft een nieuwe verlaging van de elektriciteitstarieven goedgekeurd, waardoor het tarief met 11 satang zal worden verlaagd.

De woordvoerder van de regering, Khun Chai Watcharong zei dat deze renteverlaging ter overweging aan het kabinet werd voorgesteld nadat het Ministerie van Energie deze kwestie met de Energy Regulatory Commission (ERC) had besproken om de haalbaarheid ervan te garanderen.

Vorige week had de overheid de elektriciteitsprijs verlaagd van 4,35 baht per eenheid naar 4,10 baht per eenheid. De verlaging met nu nog eens 11 satang brengt het tarief omlaag naar 3,99 baht per eenheid. Het besluit kwam tot stand via onderhandelingen tussen het Ministerie van Energie en de ERC om de implementatie ervan voor de elektriciteitsfactureringscyclus van september te garanderen.

Eerder had de particuliere sector gevraagd om het tarief te verlagen naar 4,20 baht per eenheid. Het antwoord van de regering overtreft hun verzoek. 

Deze stap sluit aan bij het doel van premier Srettha Thavisin om de elektriciteitsprijs te verlagen tot minder dan 4 baht per eenheid.

Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!