Het islamitisch Sheikhul Islam bureau in Thailand adviseert moslims om zich strikt te houden aan de gezondheidsregels voor Ramadan-activiteiten

THAILAND:- Het Sheikhul Islam bureau van Thailand adviseerde moslims die deelnemen aan Ramadan-activiteiten om de gezondheidsrichtlijnen strikt te volgen om zichzelf te beschermen tegen Covid19 virus.

De vertegenwoordiger van het bureau, Khun Sutham Boonmalert zei dat er geen probleem is als moslims in hetzelfde huishouden samenkomen om te eten na het vasten.  Als ze echter uit andere provincies komen om samen met familie of vrienden te eten, moeten ze gezondheidsmaatregelen volgen door hun eten en keukengerei te scheiden.

Hij adviseerde hen om hun “salah” (gebeden) indien nodig thuis te verrichten, maar ze konden het ook doen in moskeeën, die sociale afstand zouden moeten handhaven en alcoholische handwasgel en sterilisatoren zouden moeten verstrekken.  Moslims zouden ook buiten moskeeën kunnen bidden als er ruimte is om dat te doen, raadde Sutham aan.

Hij zei dat de activiteiten niet mogen worden uitgevoerd in kamers met airconditioning om Covid op afstand te houden.

Voor het verzamelen tijdens het Eid al-Fitr-feest vroeg Sutham de moskeeën om voedsel en gebruiksvoorwerpen te scheiden.  Hij zei dat de beste manier is dat moskeeën elk huis voedsel geven en raadde moslims ook aan om ’tahajjud’ (nachtgebeden) thuis uit te voeren door een vader des huizes als imam te laten optreden.

Terwijl het kantoor grote open ruimtes voor gebeden voorstelde, zei Sutham dat ouderlingen en kinderen niet samen in moskeeën zouden moeten bidden.

De drecteur-generaal van het ministerie van Volksgezondheid, dr. Suwanchai Wattanaying-charoencha, zei woensdag dat verschillende rituelen waarbij samenkomen en samen activiteiten uitvoeren, riskant zijn.

Moslims die samen activiteiten ondernemen, moeten volledig worden gevaccineerd en vooraf een boosterdosis hebben gekregen, en moeten een ATK-test doen als ze denken dat ze Covid19 symptomen hebben of in contact komen met een persoon met een hoog risico”, zo voegde Suwanchai eraan toe.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!