Het is feest “Tralala” , met Koninklijke verjaardagsvakantie van 28 tot 31 juli en een toegift op 12 augustus in aantocht.

BANGKOK:- Het koninklijke verjaardagsseizoen begint, aangezien dit weekend het tweede lange feestdagweekend in juli is ter ere van de verjaardag van de koning en slechts twee weken later de verjaardag van de koningin-moeder.  Zijne Koninklijke Majesteit Koning Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun viert zijn 70e verjaardag op donderdag 28 juli, dus met de vrijdag worden de dagen verlengd tot een vierdaags vakantieweekend.

De koninklijke verjaardag wordt in heel Thailand gevierd met ceremonies, eerbetuigingen, evenementen en andere activiteiten.  De autoriteiten hopen dat het verlengen van de feestdag tot vrijdag een nieuwe golf van hoognodig binnenlands toerisme in het koninkrijk zal veroorzaken.

De verjaardagsvakantie is géén religieuze feestdag of een Boeddha-dag, wat betekent dat er geen beperkingen zijn op feesten of de verkoop van alcohol.  Overheidskantoren en veel banken en andere bedrijven zullen gesloten zijn, dus regel vooraf officiële zaken zoals immigratieformaliteiten.

Ook is de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin-moeder op 12 augustus géén religieuze feestdag, dus is op deze dag het drinken en feesten gewoon toegestaan.  Dit heeft voor enige verwarring gezorgd op Koh Phangan, aangezien het beruchte volle maanfeest bijna een jaar geleden werd verplaatst naar de 13e in de veronderstelling dat alcohol niet was toegestaan ​​op de 12e en nu officieel is uitgesteld tot de 12e, maar veel lokale bedrijven zijn van plan om een ​​dubbele full-mooi party voor de duizenden mensen te organiseren die voor de 13e al een reis en accommodatie hebben geboekt.

Naast dit grootse feest heeft de regering mensen uitgenodigd om de 90ste verjaardag van Hare Majesteit Koningin Sirikit bij te wonen.  Er zijn vieringen, ceremonies en andere activiteiten gepland ter ere van de koningin-moeder.  Terwijl haar officiële verjaardag op 12 augustus valt, zijn er de rest van het jaar verschillende vieringen en erkenningen van haar 90ste verjaardag gepland, die allemaal volgens de volksgezondheidsprotocollen opgevolgd dienen te worden, aldus premier Prayut Chan-o-cha.

Voor de gelegenheid werd een speciaal embleem ontworpen, waarvan de overdrachtsceremonie onder toezicht stond van premier Prayut en goedgekeurd door de koning.  Overheidsinstanties en omroepen hebben exemplaren van dit embleem bemachtigd om de verjaardag van de koningin-moeder te promoten en om felicitaties en dankbaarheid uit te drukken.  De premier vroeg de media om steun bij het onder de aandacht brengen van de diensten van de koningin-moeder aan het Thaise volk, waaraan uw nieuwsbeer Olleke Bolleke graag aan voldoet.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Asean Now

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!