Het industriële sentiment in Thailand sterk gestegen

BANGKOK:- Het industriële sentiment in Thailand steeg in september voor de vierde maand op rij en bereikte het hoogste niveau in 32 maanden, ondersteund door een verbeterde binnenlandse vraag en een herstel in de cruciale toeristische sector, aldus een industriegroep die dit heugelijke nieuws gisteren verkondigde.

Volgens de Federation of Thai Industries (FTI) steeg de sentimentsindex voor de industrie in september tot 91,8, tegen 90,5 in de voorgaande maand.

Het sentiment werd ook gestimuleerd door de zwakke baht, die ten opzichte van de dollar op het laagste punt in 16 jaar stond, aldus FTI-voorzitter Kriengkrai Thiennukul in een verklaring.

De sentimentsindex lag echter nog steeds onder de 100, wat betekent dat hij nog steeds suboptimaal is, en bleef onder druk staan door stijgende prijzen van energie en materialen, aanbodtekorten en een wereldwijde economische vertraging, zei hij.

Een index die het industriële sentiment voor de komende drie maanden voorspelt, steeg van 99,5 in augustus naar 101,8 in september.

“Ondernemers zien de economie gestaag verbeteren, vooral door een opleving van het toerisme, maar hogere kosten blijven een risico”, aldus Kriengkrai.

De op een na grootste economie van Zuidoost-Azië zal dit jaar naar verwachting tot 3,5% groeien, tegen 1,5% vorig jaar, zei minister van Financiën Arkhom Termpittayapaisith vorige week.

Uit een afzonderlijke enquête eerder op woensdag bleek dat consumenten meer vertrouwen hebben, maar voorzichtig blijven met hun uitgaven omdat de economie zich langzaam herstelt.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: Reuters.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!