Het hogere noorden van Thailand verder gehuld in een gevaarlijke waas van dikke smog

CHIANG MAI:- De luchtvervuiling in het hoge noorden van Thailand bereikte vanmiddag om 12.00 uur één nieuw gevaarlijk PM2.5 niveau, met de ergste luchtverontreiniging in het district Chiang Dao in de provincie Chiang Mai. 

Het departement van luchtvervuiling meldde dat in de provincies Chiang Mai, Chiang Rai, Lampang, Lamphum, Mae Hong Son, Nan en Phayao gevaarlijke niveaus van fijnstof met een diameter van 2,5 micrometer en minder (PM2,5) zijn gedetecteerd. 

Gedurende de 24 uur voorafgaand aan 12.00 uur op zondag varieerden de PM2.5-niveaus van 91 tot 310 microgram per kubieke meter lucht. De piekwaarde was in het district Chiang Dao in Chiang Mai. 

Het hoogste niveau bedroeg 307 µg/m³ in het Mae Sai-district van Chiang Rai.

Ondertussen het Thais Meteorologisch instituut weten dat vanaf vandaag tot en met donderdag als gevolg van een lagedrukgebied zware regenval in het bovenste deel van het land zal plaatsvinden.

Later in de week zal een hogedruk-systeem uit China in botsing komen met hete en vochtige lucht in het bovenste deel van het land, wat waarschijnlijk zomerstormen met hagel en onweer met zich meebrengt, zo vernam Olleke Bolleke van het TMD.

Olleke Bolleke in Noord-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!