Het historische Mrigadayavan-paleis in Hua Hin opent volgende maand enkele dagen de deuren voor het publiek

HUA HIN:- De gemeentelijke autoriteiten van deze kustplaats aan de Thaise riviera hebben aangekondigd dat het historische Mrigadayavan-paleis tijdelijk voor drie speciale dagen in oktober 2023 voor het publiek open zal gaan.

Het paleis, dat sinds 2021 wordt gerestaureerd en in mei 2024 officieel zal heropenen, zal bezoekers een zeldzame kans bieden om de paleistuinen en van de restauratiewerkzaamheden die tot nu toe hebben plaatsgevonden te bekijken.

Het iconische bouwwerk, gekoesterd vanwege zijn erfgoed en architecturale wonderen, zal op 13, 14 en 15 oktober toegankelijk zijn. De eerste dag van 13:30 uur tot 16:30 uur en de overige dagen van 09:00 uur tot 16:30 uur.

Bezoekers kunnen tijdens deze dagen restauratie-inspanningen in verschillende delen van het paleis verwachten. 

De toegangsprijzen zijn als volgt:
* Volwassenen (zowel Thaise staatsburgers als buitenlandse bezoekers, inclusief gidsleiders): 90 baht per persoon.
* Studenten en docenten hoger onderwijs: 60 baht per persoon.
* Middelbare scholieren en hun leraren: 30 baht per persoon
.

Basisschool- en kleuterschoolleerlingen, jonge kinderen, leraren, priesters, monniken, ouderen en mensen met speciale behoeften worden aangemoedigd om te doneren voor de restauratie, waarbij het bedrag een gebaar van goede wil is.

Bovendien zijn er voor degenen die de Troonzaal willen bezoeken twee verschillende aanbiedingen gericht op het ondersteunen van de natuurbehoudsinspanningen:

Een donatie van 316 baht biedt bezoekers een meeslepende ervaring, begeleid door een spreker en inclusief een verfrissend glas kruidenwater.

Een exclusiever pakket tegen een donatie van 916 baht biedt dezelfde inzichtelijke rondleiding met een gids, maar biedt ook een heerlijk theeservies van de gerenommeerde Royal Tea Shop.

Het Mrigadayavan-paleis is een spectaculaire koninklijke residentie gebouwd tijdens het bewind van koning Rama VI in het begin van de 20e eeuw. Het werd gebruikt als zomerverblijf voor de koninklijke familie en is ontworpen om de luchtstroom en het natuurlijke licht te maximaliseren en tegelijkertijd de hitte te minimaliseren, in overeenstemming met de traditionele Thaise architectonische principes. Het paleis herbergt een schat aan unieke kenmerken.

Olleke Bolleke in Zuidwest-Thailand
Bron: Huahintoday 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!