Het grootste visfestival is in de omgeving van Hua Hin van start gegaan

HUA HIN:  Het 22e jaarlijkse Schelpdieren- en Inktvisfestival is deze week op het schilderachtige strand van Cha-am van start gegaan waarmee opnieuw een jaar werd gevierd waarin het rijke zeevruchtenerfgoed van de kustplaats werd gevierd.

De opening van het festival stond onder toezicht van de gouverneur van Phetchaburi, khun Nattachai Nampulsuksanti, en tal van andere hoogwaardigheidsbekleders.

De bezoekers werden getrakteerd op een showcase van kenmerkende visgerechten, samengesteld door enkele van de beste hotelchefs uit de regio, met een speciale nadruk op verse inktvis uit de regio.

Het Schelpdieren- en Inktvisfestival, dat jaarlijks wordt georganiseerd, heeft tot doel het toerisme te versterken en de lokale economie te stimuleren. Het festival van dit jaar, duurt nog tot 16 september, en is het resultaat van een samenwerking tussen de gemeente Cha-am en de plaatselijke toeristische bureaus.

Bezoekers van het festival kunnen een gastronomische verwennerij verwachten, vooral gezien de bijnaam van Phetchaburi als de ‘Stad van de Gastronomie’. Er zijn meer dan 60 eetkraampjes verspreid over het gebied, die een breed scala aan zeevruchten, voornamelijk schaaldieren, aanbieden van gerenommeerde lokale hotels en restaurants – allemaal tegen aantrekkelijke prijzen.

Het festival biedt ook een vol programma met muziekoptredens die dagelijks om 17.00 uur beginnen. Opmerkelijke acts zijn onder meer Bam Bam Kaem Sai, Ploy The Voice, Donut, Rerai Live en anderen, met als hoogtepunt een optreden van Lee Ching Golden Silk op 16 september.

Naast de culinaire en muzikale hoogstandjes organiseert het festival ook kraampjes met lokale producten rond de voetgangersstraat Cha-am Beach. Unieke ervaringen exclusief voor dit jaarlijkse evenement, zoals nachtelijke inktvisvistochten (van 19.00 uur tot 00.00 uur) zijn beschikbaar voor slechts 100 baht. De reis omvat toegang tot gespecialiseerde “Yothaka”-uitrusting voor het vissen op inktvissen.

De toegang tot het festival is gratis en bezoekers, zowel lokaal als internationaal, worden aangemoedigd om deze levendige viering van de viscultuur van Cha-am te bekijken.

Olleke Bolleke in Zuidwest-Thailand
Bron: Huahintoday

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!