Het Grondwettelijk Hof van Thailand oordeelt Sectie 1448 van heteroseksuele huwelijken wettig, LGBTQ-rechtengroepen “teleurgesteld”

BANGKOK:- Het Grondwettelijk Hof heeft gisteren , 17 november, geoordeeld dat sectie 1448 van de Thaise burgerlijke en handelswet, waarin staat dat “een huwelijk alleen tussen een man en een vrouw kan plaatsvinden”, volgens de Thaise grondwet grondwettelijk is.

Deze beslissing zou een grote tegenslag kunnen zijn voor de voortdurende acties van veel Thaise LGBTQ-activistengroepen naar wat zij noemen fundamentele mensenrechten om het homohuwelijk in Thailand legaal toe te staan.  Verschillende mensenrechtenorganisaties, LHBTQ-groepen en activisten spraken gistermiddag op sociale media hun teleurstelling uit over de uitspraak.

Het is echter vermeldenswaard dat het vonnis ook verklaarde dat het Parlement, de Raad van Ministers en relevante instanties wetten moeten blijven uitvaardigen om de rechten en plichten van LGBTQ-mensen te waarborgen.  

Hypothetisch gezien betekent dit dat als het parlement en de betrokken regeringsfunctionarissen een nieuwe wet wilden aannemen, ze het juiste voorstel, de stemmingen en andere processen zouden moeten doorlopen.

Één eveneens teleurgestelde Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!