Het GPO van Thailand start humane studies voor vaccin Covid-1

~ZULLEN ZE DE VUURPROEF DOORSTAAN~
(Slagen in de moeilijke onderneming)

BANGKOK: De Thaise Farmaceutische overheidsorganisatie GPO is gisteren begonnen met de eerste fase van klinische proeven bij mensen voor een door hen ontwikkeld Covid19 vaccin door vaccinaties te geven aan 18 vrijwilligers.  

De experimenten worden uitgevoerd in samenwerking met de Faculteit Tropische Geneeskunde van Mahidol University.  De GPO ontwikkelde hun Covid-19-vaccin door het geïnactiveerde virus in kippeneieren te kweken voordat de kweek werd geëxtraheerd om het vaccin te maken. 

Volgens het GPO zullen in de eerste fase van de studies bij mensen 210 vrijwilligers tussen de 18 en 59 jaar oud zijn die de kleinste dosis van het vaccin zullen krijgen.  In de tweede fase krijgen 250 vrijwilligers tussen de 18 en 75 jaar een iets hogere dosis.  

Op basis van deze onderzoeken hopen de onderzoekers de juiste dosering te bepalen.  De tweede fase zal naar verwachting in juli beginnen en het GPO verwacht dat de onderzoeken voor het einde van het jaar zullen zijn afgerond.  

Alle proefpersonen in de eerste en tweede fase moeten in goede gezondheid verkeren, geen medicijn- of vaccinallergieën hebben en nooit Covid-19 hebben gehad.  Deze vaccinstudie wordt ondersteund door het Amerikaanse programma voor passende technologie in de gezondheid (PATH). 

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!