Het gezang van de Thaise bulbul wordt nog met de dag geliefder voor een politieagent uit Songkhla

SONGKHLA:- De vogelliefde van een politieagent voor fe Thaise bulbuls met rode bakkebaarden in het zuiden van Thailand is uitgegroeid tot een winstgevende onderneming, waarbij sommige vogels hem honderdduizenden baht opleveren.

Politie majoor Kanit Phichit vertelde dat hij vanaf kinds afgaan gefascineerd naar deze vogels keek, vooral nadat hij had gezien hoe zijn vader en buren de vogeloproep na het werk imiteerden.

Hij begon in 2008 met het fokken van deze soort en gebruikte al zijn vrije tijd aan het bestuderen van deze in het wild levende vogels voordat hij een boerderij in het district Pa Phayom in Phattalung aankocht om de vogels te kweken

Hij heeft de vogels gekruist om de mooiste bulbuls te creëren met unieke kleuren met een vogelgezang dat nog zoeter klinkt als een nachtegaal. Hij vertelde  dat de meest populaire bulbul de albino is, omdat men denkt dat deze ook nog eens geluk brengt.

Zijn vogels kwamen in 2019 op de markt en trokken klanten van overal, vooral uit Vietnam.  Zijn vogels gaan voor alles van 25.000 baht tot honderdduizenden baht op basis van hun leeftijd, kleuren en uitmuntende zanggeluid.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuid Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!