Het forensisch onderzoek van Mountain B- nachtclub in Sattahip begint terwijl de eigenaar achter de tralies op een politiebureau in Pattaya zit

SATTAHIP:- Het forensisch onderzoek van het dak van Mountain B- nachtclub is gestart, dit met de bedoeling om de oorzaak van de brand te vinden, waarbij 15 mensen omkwamen en tientallen gewonden vielen, onderwijl zit de eigenaar “Sia B” achter de tralies te overdenken, hoe dit drama heeft kunnen gebeuren.

Een groep bouwvakkers heeft verschillende steigers rond de ruïnes van de Mountain B- nachtclub opgesteld, bedoeld als voorbereiding voor het onderzoek van het forensisch team.

Het interieur van de club was volgens de arbeiders te gevaarlijk om te doorzoeken omdat het plafond op instorten staat, daarom heeft luitenant-generaal Thiti Sawang, commandant van de Provinciale Politie Regio 2, het bevel gegeven om het dak van buitenaf te betreden.

Bovendien droeg de commandant zijn ondergeschikten op om de vermeende schending van de wettelijke sluitingsuren door de locatie te onderzoeken om de juridische acties van de getroffen families tegen de 27-jarige eigenaar Pongsiri Panprasong of “Sia B” van de Mountain B- te versterken.

Volgens de laatste berichten hebben agenten van het politiebureau van Plutaluang Sia B naar de rechtbank van Pattaya gebracht om te wachten op een bevel voor zijn opsluiting. In eerste instantie wordt hij naar verluidt beschuldigd van het veroorzaken van de dood van anderen door roekeloosheid en het exploiteren van een locatie zonder toestemming.

De politie verzet zich ook tegen zijn recht op borgtocht, terwijl zijn advocaat een niet bekendgemaakte som geld voorbereidt om zijn borgtocht aan te vragen. Zittend in een gevangenisbusje met zijn gezicht volledig verborgen, zei Sia B naar verluidt: “Het spijt me voor de families van de slachtoffers.”

Op dit moment zijn er 15 doden, 11 mannen, 4 vrouwen en 40 gewonden, waaronder zeer ernstig verwondde patiënten. 20 mensen moesten worden geïntubeerd. Er waren 11 ernstige patiënten en 9 patiënten met lichte aandoeningen cq. verwondingen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: TPN News
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!