Het einde van de Covid19 pandemie in Thailand is in zicht: het CCSA lonkt naar oktober

~RECHT ZO DIE GAAT~
(Deze koers behouden)

BANGKOK:- De taskforce Covid-19 van de Thaise regering, het CCSA verklaarde dat, op voorwaarde dat mensen blijven meewerken aan de inspanningen om het virus onder de duim te houden, het land in oktober volledig zal heropenen en alle beperkingen zullen worden opgeheven.  Deze aankondiging geeft velen lezers van Olleke Bolleke in Thailand een sprankje hoop, niet het minst iedereen in de toeristische sector.

Khun Apisamai Srirangson van het Centre for Covid-19 Situation Administration erkent dat mensen erop gebrand zijn om weer normaal te kunnen leven en prijst de centrale provincie Samut Sakhon voor lof.  De provincie was eind vorig jaar het epicentrum van de tweede Covid-19 infectie golf, nu dit redelijke beheersbaar is, heeft Khun Apisamai lokale functionarissen bedankt voor hun medewerking om de situatie onder controle te krijgen.

Volgens een rapportage van Bangkok Post overwegen ambtenaren om de status van Samut Sakhon te veranderen van een “maximaal controlegebied” naar een “gebied met hoge alertheid”.  Over drie weken zullen 70.000 vaccindoses in de provincie aankomen en Apisamai zegt dat er geen ernstige bijwerkingen zijn gemeld bij degenen die al zijn gevaccineerd.

De implementatie van een “bubble and seal” -initiatief is voltooid, met fabrieken waar werknemers op het terrein worden gehuisvest, zijn nu “verzegeld”, wat betekent dat werknemers het terrein niet mogen en niet kunnen verlaten.  

De werknemers in fabrieken die geen accommodatie ter plaatse bieden, zullen moeten ‘bubbelen’ – met andere woorden, hun bewegingen zijn beperkt en gecontroleerd, met voedsel dat bij hun accommodatie wordt afgeleverd om te voorkomen dat ze naar elders moeten om hun kostje te halen.

Khun Apisamai verklaarde zegt dat er tot op heden 112.595 arbeiders en andere leden van de lokale gemeenschap in Samut Sakhon zijn getest op Covid-19.  Daarvan testten er 975 positief.  Ze vertelde dat voortdurende samenwerking van de privésector en leden van het publiek twee van de criteria zijn die worden overwogen bij het beslissen wanneer alle beperkingen kunnen worden opgeheven en dat het land volledig mag heropenen.

Haar collega Taweesilp Visanuyothin zegt dat de kwestie verder zal worden besproken tijdens een CCSA-vergadering op 19 maart en dat er in dat stadium meer informatie beschikbaar zal komen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content te zeerst aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Bangkok Post
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!