Het eiland Koh Larn bij Pattaya trekt deze maand naar verwachting 130.000 toeristen

THAILAND:- Pattaya’s pittoreske eiland Koh Larn blijkt deze maand een enorme hit te zijn bij toeristen, met meer dan 130.000 toeristen die massaal naar het eiland komen. De autoriteiten van Pattaya verwachten dat dit aantal zal stijgen naarmate Chinese toeristen naar het gebied terugkeren.

De loco-burgemeester van Pattaya, Manote Nongyai, liet deze week weten dat Koh Larn in de eerste twee weken van maart gemiddeld 10.000 bezoekers per dag ontving. Khun Manote merkte op dat 70% van deze toeristen Thais was, met als twee grootste buitenlandse groepen Russen en Indiërs.

Ondanks de positieve impact op de toeristenindustrie van Pattaya, zei khun Manote dat het eiland nog niet is toegerust om een ​​grote nachtelijke menigte aan te kunnen.  Hoewel veel bezoekers voor dagtochten komen, zijn er niet genoeg accommodaties of infrastructuur om een ​​grote toestroom van overnachtingen te ondersteunen.

Pattaya heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan het verbeteren van de infrastructuur van Koh Larn, inclusief de wegen en pieren, meldde Pattaya Mail.  De water-, elektriciteits- en afvalverwerkingssystemen van het eiland zijn echter nog steeds ontoereikend, wat een uitdaging vormt aangezien het aantal toeristen blijft stijgen.

Ondanks deze uitdagingen zei de loco-burgemeester dat de toestroom van toeristen naar Koh Larn goed is voor de toeristenindustrie in Pattaya.

Ambtenaren van Pattaya promoten het toerisme in de stad bij mensen over de hele wereld.  Vorige week bezocht de burgemeester van Pattaya, Poramese Ngampiches, amsterdam om het evenement ‘Discover Thailand, Journey to Happiness’ bij te wonen. Het evenement was bedoeld om dure Nederlandse toeristen en andere Europeanen naar Thailand en Pattaya te trekken.  Tijdens de expo trad Poramase op als gids en leidde de deelnemers naar verschillende stands met de hoogtepunten van Pattaya.

Thailand verwelkomde in januari 2,14 miljoen internationale toeristen.  De drie belangrijkste bronmarkten die maand waren Maleisië met 288.745 toeristen, Rusland met 202.759 toeristen en Zuid-Korea met 169.462 toeristen.  De terugkeer van reizigers uit China, na het opheffen van de Covid-19-beperkingen, droeg echter bij aan een stijging van het aantal.  In januari trokken in totaal 91.841 Chinese toeristen naar Thailand.

Toerisme is een essentiële bron van werkgelegenheid en een belangrijke motor van de economie in Thailand, doorgaans goed voor ongeveer 12% van het jaarlijkse BBP.  Voordat de pandemie toesloeg, verwelkomde Thailand in 2019 bijna 40 miljoen bezoekers, die 1,91 biljoen baht (54,37 miljard dollar) uitgeven.

Olleke Bolleke in Oost-Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!