Het eerste Thaise team voltooit de Mont Blanc trail-run in Europa

EUROPA:- De leider van de politieke Progressive Movement partij, khun Thanathorn Juangroongruangkit en twee hardloopmaatjes werden het eerste team uit Thailand dat de PTL UTMB-trailrun voltooide in de toegewezen tijd van 152 uur en 30 minuten.

De PTL-UTMB trailering is een van de Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB) evenementen en wordt beschouwd als één van de zwaarste trailruns ter wereld.  De route voert over 302 km door het Alpengebied van Frankrijk, Zwitserland en Italië en is 27.649 meter hoog.

De race van dit jaar begon op 22 augustus in Chamonix, Frankrijk, met 101 deelnemende teams.  53 teams bereikten de finish niet binnen de tijdslimiet.

Het Thaise team bereikte gisteren (zondag) om 16:33 lokale tijd de finish in Chamonix. Thanathorn vertelde de Thaise media dat hij er trots op was dat het team binnen de tijdslimiet finishte wat hij beschreef als de zwaarste race die hij ooit heeft voltooid.

Hij zei dat hij tijdens de zesdaagse race slechts gemiddeld twee uur per dag sliep, eraan toevoegend dat het pad steil is en snel vooruitgang boeken onmogelijk is en schreef het succes dit keer toe aan een goede voorbereiding, in tegenstelling tot de laatste poging.

Een andere hardloper, een Braziliaan, stierf zes dagen geleden in een val tijdens de race.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World
Content: Olleke Bolleke in Europa 
Bron: Thai PBS World

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!