De badplaats Pattaya hervat plan om slechte neonreclames op Walking Street  te verwijderen

PATTAYA:- vijf jaar nadat het stadsbestuur voor het eerst had gedreigd de bars en restaurants van Walking Street te vragen om al hun neonreclames te verkleinen, gaan ambtenaren van Pattaya opnieuw aan de slag om deze in hun ogen zijnde: “vervuiling” aan te pakken.

Loco-burgemeester Manote Nongyai zat een paar dagen terreurgroep een vergadering  met eigenaren van bedrijven in Walking Street voor om de wijziging van de bewegwijzering te bespreken waar het stadhuis al jaren over klaagt omdat de laaghangende borden obstakels vormen voor brand- en hulpverleningsvoertuigen.

De stad heeft af en toe borden verwijderd en anderen gedwongen ze hoger op te hangen, maar sinds 2018 is er geen actie meer ondernomen, voornamelijk vanwege de pandemie van het coronavirus.

Meer dan 100 bedrijfseigenaren dienden op 1 augustus 2017 een klacht in bij het stadsbestuur, toen de toenmalige loco-burgemeester Apichart Virapal een uitvoerend bevel ondertekende waarin werd geëist dat alle winkel- en reclameborden die als “ondermaats” of illegaal werden beschouwd, binnen enkele weken, met name die welke boven openbaar eigendom en op daken zijn geplaatst, moesten worden verwijderd. 

Een maand later presenteerde de stad een artistieke weergave die laat zien hoe de autoriteiten zich het uitgaansgebied voorstellen.  Uit de weergave bleek dat alle Walking Street-borden werden verkleind tot een verticale, uniforme grootte, die slechts een klein beetje uit elk huis uitstak, zoals het geval is in de uitgaanswijken van Tokio, Seoul en Phnom Penh.

In september 2017 kwamen de exploitanten overeen om hun kenmerkende neonreclames te vernieuwen, maar pas nadat het stadsbestuur de bovenleiding had gerepareerd.  Dat heeft natuurlijk vijf jaar geduurd.  Maar sinds deze maand zijn bovenleidingen begraven en is Walking Street opnieuw geplaveid.  Dus de ondernemers bestaat er geen excuses meer.

Het idee van de verticale borden is nu weer in het spel.  Volgens Manote mogen de borden niet meer dan 50 centimeter in de straat steken en moet de onderkant minimaal acht meter boven de grond komen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The PattayaMail
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: The PattayaMail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!