Het DES van Thailand wilt de E-sigaret legaliseren in een poging om sigarettenrokers te verminderen

BANGKOK:- Het ministerie van Digitale Economie en Samenleving (DES) heeft vlak voor het weekend een werkgroep opgericht om te kijken of elektronische sigaretten gelegaliseerd kunnen worden als alternatief voor tabaksrokers.

Khun Asa Salikupt, van het End Cigarette Smoke Thailand (ECST) netwerk,  vertelde dat het netwerk het plan van minister Chaiwut Thanakamanusorn van het DES, wilde omarmen om e-sigaretten te legaliseren en hoopt dat de werkgroep transparant zal zijn, naar de publieke opinie zal luisteren en gebruikers van e-sigaretten de juiste informatie zal verstrekken.

“Wij geloven dat de legalisering van e-sigaretten, Thailand zal helpen het doel te bereiken om het aantal sigarettenrokers terug te dringen en niet-rokers te beschermen tegen het gevaar van passief roken”, zei hij.

Hij wees er ook op dat de accijnsafdeling een e-sigarettenbelasting kan invoeren zodra deze is gelegaliseerd.

Khun Maris Karanyawat, ook van ECST, zei dat Groot-Brittannië, Nieuw-Zeeland en de Filippijnen waarschijnlijk het gebruik van e-sigaretten zullen gaan promoten, omdat het de consumptie van schadelijke stoffen kan verminderen en diegenen kan helpen die niet kunnen stoppen met het roken van echte sigaretten.

Hij voegde eraan toe dat veel onderzoeken en buitenlands beleid dat het netwerk tot nu toe heeft aangehaald, hebben aangetoond dat e-sigaretten een veiliger alternatief zijn voor tabak.

Meer dan 70 landen hebben e-sigaretten gelegaliseerd omdat het het aantal rokers kan verminderen”, zo voegde Maris eraan toe.

Vorige week berichtte khun Taopiphop Limjittrakorn, parlementslid van de Move Forward partij in een Facebook-bericht dat hij de legalisering van e-sigaretten steunt en dat hij met minister van Handel Jurin Laksanawisit heeft gesproken over de stappen die moeten worden genomen.

Hij wees erop dat door het verbieden van e-sigaretten de overheid belastinginkomsten misloopt, mensen de toegang tot een veiliger alternatief verliezen en de Tabaksautoriteit van Thailand een kans verliest om geld te verdienen.

Hij beloofde ook de kwestie op de voet te volgen en eraan te werken om de dromen van rokers waar te maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!