Het DDC in Thailand is van plan om vanaf vrijdag 1 miljoen mensen per dag te vaccineren

BANGKOK:- De regering heeft zich het ambitieuze doel gesteld om vanaf komende vrijdag 1 miljoen doses Covid-vaccins per dag toe te dienen.  De Afdeling Ziektebestrijding kondigde dit doel aan en zei, via Dr. Opas Karnkawinpong, de directeur van deze afdeling, dat ze van plan zijn om 50% van de bevolking hun eerste dosis te geven tegen het einde van de maand, of in 11  dagen.  

Het DDC, zo als deze afdeling in het kort genoemd wordt, zegt dat dit onderdeel is van een overkoepelend plan om de economie weer nieuw leven in te blazen, met name vóór het hoogseizoen in november en december.  Dit plan is ook bedoeld om schoolbel te laten klinken en weer bezoekers uit het buitenland te verwelkomen.

Dr. Opas vervolgde met te zeggen dat het belangrijkste vaccin dat wordt gebruikt de mix van Sinovac en AstraZeneca is.  

Uw nieuwsbeer neemt even de gelegenheid te baat door aan u mede te delen dat Thailand in de afgelopen weken grote aantallen Covid-vaccins uit het buitenland heeft aangekocht en dat het DDC iedere dag de Thaise bevolking pusht om zich  volledig te laten vaccineren

Verder is de DDC van plan om over te stappen van het vaccineren van mensen in de hoofdstad van het land, Bangkok, en hun vaccinatie-inspanningen uit te breiden naar de afgelegen provincies en de meest behoeftigen in te enten.

Vorige maand maakte de Thaise regering bekend dat bijna 90% van de inwoners van Bangkok hun eerste dosis van een Covid-vaccin had gekregen.  Vorige week heeft de regering plannen om Bangkok voor 2 weken te heropenen opgeschort, aangezien de meeste inwoners van Bangkok nog steeds wachten op de tweede dosis van een Covid-vaccin.  Afgelopen donderdag was 37% van de inwoners van Bangkok volledig gevaccineerd.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!