Het CCSA ontdekt 4 Omicron infectiehaarden in Thailand

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, maakte bekend dat Thailand tot nu toe vier clusters van Omicron-infecties heeft.

“Het eerste cluster werd gemeld door Nonthaburi Public Health Office en is verbonden met Pathum Thani, Ayutthaya, Nakhon Ratchasima en Bangkok”, aldus de woordvoerder van het CCSA, Dr. Sumanee Watcharasin.

“Deze groep geïnfecteerden bestaat uit 31 mensen die begin december om religieuze redenen Saudi-Arabië hadden bezocht.  Ze keerden op 15 december terug naar Thailand en 14 van hen testten positief.  Twee dagen later werd bevestigd dat nog vier mensen besmet waren”, zegt Sumanee, die ook directeur is van Bureau voor risicocommunicatie en gezondheidsgedrag bij het Departement Ziektebestrijding

 “Zes van de 14 zijn besmet met de Omicron-variant, terwijl acht de Delta-variant hebben opgepikt.  De overige vier wachten op laboratoriumresultaten, “voegde ze eraan toe.

Het tweede cluster betreft een Colombiaanse man en zijn Thaise vrouw die op 26 november vanuit Nigeria in Thailand aankwamen, net voordat vluchten uit Zuid-Afrikaanse landen werden verboden.  Ze deden mee aan de Phuket Sandbox-regeling en testten op 10 december positief voor Omicron. Eén persoon die nauw contact met hen had, liep een hoog risico, hoewel 89 anderen een laag risico lopen.  Alle 90 zijn echter in quarantaine geplaatst.

Het derde cluster werd gemeld in Narathiwat toen drie van de groep van 133 die terugkeerden uit het Midden-Oosten positief testten op Covid-19.  Van hen heeft één Omicron opgelopen, terwijl de andere twee Delta hebben.  Vier mensen kwamen in nauw contact met de geïnfecteerden, terwijl 126 als laag risico worden beschouwd.

 Het vierde cluster omvat zeven Thaise en buitenlandse staatsburgers die tussen 13 en 16 december via Samui en Phuket het land zijn binnengekomen en bij aankomst positief testten.

“Inmiddels hebben laboratoriumtesten hebben bevestigd dat ze alle zeven besmet zijn met de Omicron-variant,” zei Sumanee.  “Ambtenaren onderzoeken degenen die mogelijk in contact zijn geweest met de patiënten en zullen zo snel mogelijk updates verstrekken.”

Het ministerie van Medische Wetenschappen had eerder deze week aangekondigd dat maar liefst 63 Omicron-gevallen zijn bevestigd in Thailand en nog eens 20 in afwachting van bevestiging.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!