Het CCSA in Thailand piekert erover om de mondkapjes plicht in Bangkok en Phuket op te heffen

THAILAND:- De kans is groot dat het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA, het maskermandaat in Bangkok en Phuket binnenkort zal versoepelen, zo liet het hoofd van het CCSA, Khun Supoj Malaniyom aan de pers weten.

Khun Supoj maakte gisteren bekend dat het CCSA geneigd was het verplichte mondkapjes beleid te versoepelen, maar premier Prayut Chan-o-cha had aangedrongen op voorzichtigheid bij het nemen van het besluit, zodat het niet averechts werkt en schade aanricht.

Hij zei dat verwante organisaties, waaronder de Bangkok Metropolitan Administration (BMA), elke week bijeenkomen om problemen en gedachten met elkaar af te stemmen, terwijl ze het regeringsbeleid volgen om de regelgeving veilig te versoepelen.

 Ondertussen overweegt het CCSA óók om pubs en bars tot 02.00 uur open te laten en zal elke 10 dagen de situatie evalueren, inclusief het aantal nieuwe Covid19 infecties bij mensen die zijn getroffen door de opening van uitgaansgelegenheden, uitgaansgelegenheden die wetten overtreden en medewerking van burgers en exploitanten.

Khun Supoj zei dat de CCSA alle factoren zal overwegen en evalueren om beperkingen te verlichten, zoals het toestaan ​​​​van meer uitgaansgelegenheden met preventieve maatregelen.

Het is echter nog steeds zorgwekkend dat het vaccinatiepercentage in sommige gebieden laag was, terwijl het in Bangkok hoog was, Ondertussen heeft  het ministerie van Volksgezondheid het plan om een vijfde dosis Covid19 vaccins toedienen aan specifieke categorieën, zoals reizigers naar het buitenland waarvoor ze een recente dosis mRNA-vaccins moeten krijgen, en mensen in de risicogroepen

Hij verzekerde voor alle duidelijkheid dat de AstraZeneca-vaccins niet zijn verlopen, zodat mensen zich geen zorgen hoefden te maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!