Het CCSA in Thailand neemt zorgen weg over nieuwe Delta Plus-variant

BANGKOK:- Het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA kwam gisteren bijeen om de heropening van Thailand op 1 november te bespreken, evenals de nieuwe, meer besmettelijke versie van de Delta-variant.

De variant Delta Plus, of AY.4.2, veroorzaakt problemen in Groot-Brittannië en Europa, maar is nog niet echt in Thailand aangekomen, zo verklaarde het hoofd van de afdeling Medische Wetenschappen, dr. Supakit Sirilak, dinsdag aan de pers.

Dit was nadat in september een man uit Ayutthaya besmet werd aangetroffen met de AY.1-subvariant van Delta.  De patiënt is inmiddels hersteld en ontslagen uit een veldhospitaal in Kamphaeng Phet.

Naast het bespreken van de mogelijkheid dat de gevreesde subvariant Delta Plus in Thailand aankomt, besprak CCSA ook het probleem van illegale migranten die vanuit Myanmar de grens overstaken.  Alleen al dinsdag werden meer dan 200 illegale migranten opgepakt.  

Het CCSA heeft veiligheidsfunctionarissen opgeroepen om samen te werken met hun Myanmarese tegenhangers om illegale grensoverschrijdingen tegen te houden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!